Mareridt i tredje periode.

Århus FS smed søndag en plads i næste års Floorball-liga på gulvet, da holdet tabte tredje periode mod Brønderslev Hotshots FC med hele 2-7. Kampens resultat blev dermed 5-8.
Fra start var kampen lige, men Brønderslev kom i front i undertal, da Alex Jensen fik lov til at dreje rundt og sende et godt trækskud i nettet fra langdistancen efter skidt defensivt ÅFS-arbejde.
ÅFS kom dog bedre og bedre med gennem perioden, og det var fuldt fortjent, at udligningen faldt efter knap et kvarter. Målet blev tilskrevet Michael Buch efter at have ramt en forsvarer i nærkamp med Christian Engelsen foran målet.
Fra anden periode satte ÅFS sig på kampen, og gæsterne havde vel gennem perioden kun to kvalificerede afslutninger på mål. Den ene tog Anders Bruun sig flot af, da Alex Jensen trykkede af fra kanten. I samme moment mistede Brønderslev den rutinerede back Finn Jespersgaard, der vred om i anklen og sandsynligvis får en længere pause.
Efter 3½ minut kom ÅFS i front, da Christian Engelsen fandt Henrik Engelsen, der sikkert passerede Anders Kjær i målet med et håndledsskud. Syv minutter henne i perioden var det så Johan Carlsson, der fandt Anders Rognerud til 3-1 scoring, og ÅFS var på rette vej.
Midtvejs i perioden var stolpen i vejen for Lars Elgaards resolutte afslutning, og i undertal var den anden stolpe i vejen for Jens Ørhøj efter et soloraid fra egen halvdel, og i periodens afsluttende minutter burde samme Ørhøj have udnyttet William Ehmsens gode aflevering i undertal, men den frie chance blev brændt, og ÅFS måtte nøjes med 3-1 ved pausen.
Hvordan et hold kan falde så meget sammen, som det skete i tredje periode, er lidt en gåde. Men udeholdet skal have stor ros for en koncentreret indsats, hvor specielt Alex Jensen var flyvende. Det unge talent blev registreret for hele 6 mål og 1 assist i kampen.
To minutter inde i perioden blev et halvskidt ÅFS-udkast omfanget af Kristian Jespersgaard, der hurtigt fandt Alex Jensen, der scorede sikkert.
Kun et minut senere var langt de fleste sikre på, at ÅFS havde øget føringen til 4-2, da Christian Engelsen efter sigende sendte bolden på tværstiveren inde i målet, men dommerne mente bolden tog overliggeren, og i stedet for måtte ÅFS have en mand i straffeboksen, da der hoppede spillere på banen for at juble.
Undertallet levede en god præstation med hårdt slid i over et minut. Efter en bolderobring endte Jens Ørhøj i modsatte hjørne, hvor der blev begået frislag på ham. Dommerne holdte dog fordelen, og efterfølgende erobrede gæsterne bolden, og inden boksen var på plads eller skulle skifte ud, havde Brønderslev udlignet. Et par svært uheldige minutter, hvor tingene gik ÅFS imod.
Dette tacklede holdet meget dårligt, og fra at have ført 3-1 efter 2 minutters spil af sidste periode, var stillingen efter 13 minutter 3-7.
Med fem minutter igen reducerede Anders Rognerud efter et frislag fra William Ehmsen, og med knap tre minutter igen blev det 5-7 ved Lars Skytte på oplæg fra Christian Engelsen. Efterfølgende havde Anders Rognerud et godt skud, der tog målmandens hjelm, men helt spændende blev det aldrig, da ÅFS aldrig fik organiseret en ordentligt pres. I stedet kunne Peter Sund Jensen lukke kampen til 5-8, da han fra egen halvdel sendte bolden i et tomt mål med et halvt minut igen.
Nederlaget betyder, at ÅFS SKAL besejre såvel Odense som Brønderslev i de sidste to kampe. Favoritværdigheden må være spillet over på Brønderslevs skuldre, og ÅFS får noget at arbejde med i de næste par uger. Hvis man ser bort fra 11 minutters total-kollaps og en uhyre velspillende Alex Jensen, er der dog tale om to meget jævnbyrdige mandskaber, der er i direkte kamp om den sidste plads i Floorball-ligaen.
ÅFS møder Odense FC hjemme skærtorsdag og slutter af i Brønderslev lørdag d. 17. april.

Skriv et svar