Stemningsbillede fra MBC 2019

Marselisborg Cup 2019 – et tilbageblik på festlighederne

For præcis en uge siden drejede vi nøglen om til Vejlby-Riiskov Hallen, og afsluttede det 25. Marselisborg Cup i rækken. Ikke nok med, at dette års stævne var en milepæl for klubben, så indeholdt det også en del værdifulde overraskelser og minder.

Torsdag aften åbnede vi op for deltagernes indtjek, og vi bød i år velkommen til omkring 250 deltagere fra nær og fjern. Men i år var det lidt anderledes, for vi måtte ændre vores kommunikation fra at være dansk til udelukkende engelsk. Vi havde nemlig fået tilmeldinger fra både Sverige, Norge og Rusland… Ja, Rusland! Et stort hold på omkring 20 mand ankom torsdag aften efter at have taget turen i bil hele vejen fra Skt. Petersburg – en dedikation i højeste kaliber! Her viste det sig, at det ikke blot var den århusianske floorball, de var forelsket i. Nej, russerne fik også øjnene op for de danske kvinder, durum-ruller og allervigtigst; Cocio. Den famøse ”chocolate milkshake”, som de refererede den. Trods holdet i den grad præsterede i kiosken, så fik de altså også spillet sig til en flot sølvmedalje i A-rækken. Godt gået, og fantastisk med et førstegangsbesøg fra Rusland!

For Århus Floorball Klub er MBC en rigtig vigtig del af både klubbens økonomi, men også omdømme. Vores største mission er at facilitere en floorball-festival, hvor deltagere på alle niveauer kan afslutte den forhenværende sæson på en sjov og hyggelig måde. Og det med at facilitere selve omgivelserne var bestemt noget, der i år havde høj prioritet. Festudvalget blev sat på en opgave, hvor kreativiteten og mulighederne var store – og det udspillede sig derfor både fredag og lørdag, hvor aftenens tema stod knivskarpt.

Fredag bød vi deltagerne til Hawaii-fest, hvor palmer, blomsterkranse, sommerdrinks og Hawaii-skjorter satte rammerne. DJ’en fik alle i sommerstemning, imens man kunne prøve lykken på det fantastiske ”Lykke”-hjul. En hyldest sidste sæsons Årets ÅFK’er, Jacob Lykke, og et genialt indspark til barens gæster.

Lørdag skruede vi op for charmen, og inviterede alle deltagerne til en 3-retters middag med tilhørende live musik og award-show. Og her må vi ikke glemme vores alle sammens Jon, der, på diverse sprog og med en halv striptease til Baywatchs intromelodi, bød alle gæsterne velkommen. Med en kort introduktion på danglish, den fælles ”Helan Går”-sang på svensk og et russisk SKÅL hyldede vi vinderne fra årets turnering. Tillykke til alle dem, der formåede at balancere spillet og procenterne helt korrekt!

Bemærkelsesværdigt nok var der en ny, svensk tronarving, der kunne kalde sig topscorer for herrerækken. Efter at zorro-kongen i den pinke jersey har siddet 8 år på tronen, måtte han i år opgive pladsen til en yngre udgave, der fredag aften havde givet den gas til svensk rap på dansegulvet. Det kalder på revanche næste år – you know who you are!

Afslutningsvist skal der lyde et kæmpe tak til de 60+ frivillige klubmedlemmer, der fik hele arrangementet til at køre. En yderst tak til styregruppen bestående af Christoffer Clausager Jensen, Lars Erik Bartels, Henriette Sommer Berthelsen, Tina Blach Holst, Jan Rise, Jacob Lykke, Peter Ovesen og Jakob Børsting. Jeres hjælp giver en uvurderlig værdi til klubben.

Last but not least, thanks to all the participating teams at Marselisborg Cup 2019. We are so proud to represent the biggest floorball festival in the Nordics, containing a wide range of nationalities. Let us know if you have any feedback. See you next year!

Find Marselisborg Cup 2020 på Facebook

/Bestyrelsen