Marselisborg Cup

-en turnering baddet i sollys

Som altid bød årets bededagsferie på andet end varme hveder da over 500 floorballspillere var samlet til floorballfest ved Marselisborg Cup’06. For 12. gang løb det traditionsrige stævne af stablen og med 39 deltagende hold er det stadig den største danske seniorturnering.
Igen i år var festerne i højsæddet med slyngelstue torsdag aften, hyggebar med ”Brokeback Mountain”-tema fredag aften og endelig den store fest lørdag aften. Igen i år var stævnet plaget af særdeles godt vejr, hvilket ikke var med til at lægge en dæmper på de festglade deltagere.

Showkampen

Som et nyt tiltag deltog det danske landshold som den ene part i fredagens showkamp. Modstanderen var Team MBC bestående af turneringens bedste spillere fra Sverige, Norge og Danmark. Team MBC lagde bedst for og bragte sig foran 2 gange i første periode mod et noget tamt, dansk landshold. Danmark kunne dog alligevel udligne til 2-2 kort inden pausen. I 2.periode kom landsholdet på banen med en helt anden indstilling, og samtidig syntes kræfterne hos Team MBC at være brugt op. Landsholdet scorede efter behag og førte fortjent 7-2 efter 2.periode. I sidste periode lukkede Team MBC igen op for kedlerne og med Kalle Ramlöv i spidsen vandt holdet 3. og sidste periode med 2-0. Kampens slutresultat blev således en 7-4 sejr til landsholdet. Alt i alt en god VM-optakt for det danske landshold mod kvalificeret modstand og med 500 tilskuere på lægterne. Mon ikke succesen kunne gentages en anden gang?

Dameturneringen

Damerækken var i år overordentlig jævnbyrdig. Alligevel var et enkelt hold i særklasse. Med spillere fra Outlaws, Jægerspris og Rødovre var Jægerhavn Underlaws alt-dominerende og vandt fortjent finalen med 2-1 over svenske Virserum som til dagligt spiller i den svenske 3.division. Virserum kunne dog glæde sig over en stor spillemæssig fremgang som turneringen skred frem. Glæden blev ikke mindre af, at de kunne spille lige op med et halvt dansk damelandshold. Værterne fra ÅFS1 besatte tredjepladsen. Topscorer blev Jeanette Andersen fra Jægerhavn.

Herreturneringen

Igen i år var herreturneringen stærkt besat. Svenmark og Taygez Sverige havde flere spillere fra de bedste svenske rækker hvilket gjorde turneringen aldeles seværdig. Efter 8 indledende puljer, med 3 hold i hver, røg de to bedste hold i A-rækken, mens 3’eren gik i B-spillet. B-rækken blev vundet af Lyngby efter sejr med 3-2 over Benløse1 mens feltet blev lukket af Benløse2.
I A-rækken spillede Svenmark og Taygez sig forholdsvist nemt frem til finalen. Kun Svenmark måtte undervejs afgive point, da de i den indledende pulje spillede 4-4 med Herning. Ellers var der ingen slinger i valsen. Finalen blev en hæsblæsende omgang med noget af det bedste herrefloorball set på dansk grund med 14 fantastiske mål og masser af spænding. Taygez førte hele vejen igennem men hver gang lykkedes det Svenmark at udligne. Sidste mål til 7-7 blev sat ind med 1.20 igen, og kampen måtte således ud i straffeslag. Her trak Svenmark det længste strå og kunne således til slut hæve pokalen. FF København blev særdeles overraskende men ganske fortjent 3’ere. Topscorer blev igen-igen Mats Söderqvist, Taygez Sverige.

ÅFS Floorball vil gerne takke alle deltagere for et godt stævne med masser af festlige indslag. Derudover skal lyde en stor tak fra formanden til alle 70 medhjælpere som med en jætte-indsats 24 timer i døgnet var medvirkende til at få det hele til at glide i olie.

Skulle man have kommentarer eller forslag til forbedringer er man velkommen til at kontakte ÅFS på mbc@aarhusfloorball.dk.

Skriv et svar