MBC 2010

Just hjemkommet fra MBC Styregruppens evalueringsmøde, er det passende, at vi får sat nogle ord på MBC 2010. MBC 2010 er efter alt at dømme det hidtil bedst organiserede og mest problemfrie MBC, som ÅFS har afholdt til dato. De problemer som opstod, blev klaret i løbet af turneringen og var alle håndterbare. Overordnet set var MBC en stor succes. Masser af glade gæster, flot floorball, lykkelige vindere, fortrøstnings’fulde’ tabere og god stemning.

ÅFS stab af medlemmer leverede igen i år en overbevisende præstation for at få alting til at glide. Jeg forundres til stadighed over den arbejdsevne og knowhow, som findes i vores klub. Jeg har tidligere postuleret, at vi er danmarksmestre i organisation og events, og det har vi med MBC 2010 endnu engang sat dobbeltstreg under. Som vanligt vil jeg trække nogle eksempler frem. Lige så vanligt overser jeg nogen, som burde være nævnt. Jeg håber, I vil tilgive mig.

Først og fremmest gjorde den nye stævneleder Annika et imponerende stykke arbejde. Hendes sans for detaljer og skarpe økonomiske indsigt sørgede for et fejlfrit forarbejde og en hidtil uset grad af dokumentation af alle forhold under MBC. Et værktøj, som bliver uvurderligt for den næste stævneleder, nu hvor Annika forlader Århus til fordel for København. Jeg gætter på, at de københavnske floorballklubber allerede nu slås om at bejle til Annikas gunst.

En af de største indsatser under MBC blev leveret at Anders Winstrøm, der i den nye rolle som logistik og lageransvarlig stod for at koordinere hele forsyningsdelen af MBC. En ikke ubetydelig heltedåd blev her foretaget på Anders egen rolige facon.

En anden stor præstation blev leveret af Henriette Gam, der med hendes enorme MBC erfaring var her, der og alle vegne. I forlængelse af denne vil jeg også fremhæve de to festansvarlige, Daisy og Andrea, der stod bag de fremragende fester torsdag, fredag og lørdag. Også her må jeg bøje mig dybt for den kolossale arbejdsindsats og samtidige gode humør, som blev leveret.

Ingen roser uden torne. MBC 2010 blev desværre året, hvor 7 hold mistede deres depositum, da de blev taget på fersk gerning i at drikke alkohol på skolerne. Denne hårde konsekvens skal ses i lyset af det efterspil, som MBC har haft med både Vorrevang og VIA, hvor begge skoler har udtrykt utilfredshed med holdenes optræden og dermed også ÅFS som vært. Begge skoler har nu givet ultimatummer, hvor næste års MBC er sidste chance.

Dette understreger, hvor alvorlig forseelsen er. Alle hold er i flere omgange orienteret om, hvor strengt vi har set på alkohol på skolerne, så det kan ikke komme som en overraskelse for nogen at man brød reglerne, når man drak alkohol på skolen. Ifølge rygterne, så kunne der være blevet taget endnu flere depositummer, og det er dybt bekymrende i forhold til næste års MBC.

Der har fra nogle holds side været ytret spekulationer om at depositummer blot var en pengemaskine fra ÅFS side. Intet kunne være længere fra sandheden. MBC kæmper i disse år for sin overlevelse pga. flere deltagerholds manglende respekt for de vilkår, man deltager under, og det eneste som har vist sig at have en effekt, er at straffe disse hold på pengepungen.

Dermed bliver MBC 2011 et skæbneår for MBC. Hvis ikke det lykkes at holde skolerne alkoholfri, så er turneringen i fare i forhold til den form, vi kender den under nu her. Med andre ord, så skal holdene til at skaffe overnatning på hoteller og vandrehjem til helt andre priser end dem vi kender i dag, hvor man får 3 dages overnatning med morgenmad til 100,- Det vil MBC Styregruppen gå langt for at undgå, så derfor bliver kursen overfor alkohol på skolerne endnu strengere i 2011.

Når det så er sagt, så forstår de fleste hold heldigvis budskabet og derfor vil MBC også i fremtiden være rammen om festlig, forrygende floorball og den perfekte sæsonafslutning for floorballdanmark. ÅFS vil igen i 2011 bestræbe sig på at være de perfekte værter og at skabe rammerne for endnu flere MBC Moments i fremtiden.

Vi ses i 2011
På vegne af MBC Styregruppen.
William Ehmsen

Skriv et svar