Midtjylland-protesten skal ikke forfølges!

I hjemmekampen for 1½ uge siden mod Midtjylland Patriots nedlagde ÅFS UMBRO-herrer protest, da Patriots udviste træner coachede sit hold undervejs fra hallens café. Nu har kampen så småt bundfældet sig, og afgørelsen er faldet fra århusiansk side. Protesten skal ikke forfølges!

ÅFS-coach Anders Brøns:
”Sagen er sådan set ganske klar. Hellerup (Thomas Hellerup, coach Patriots, red.) stod ikke opført i kampprotokollen og fik derfor en M1. På et tidspunkt i 2.periode henvender han sig så til en tilskuer i hallen. Denne går, efter at have snakket med Hellerup, over på Patriots bænk og henter en holdleder som forlader hallen og går ud i cafeen. Da cafeen kun er adskilt fra hallen med en glasvæg kunne alle se, at han stod i cafeen og snakkede med Hellerup. Holdlederen fik endda 2 min. af dommerne for at have forladt bænken under spil, så det var ligesom klart for enhver hvad der var foregået.”

Den seneste måneds to sager fra dameligaen i øst, hvor først Rødovre og senest Hvidovre er blevet dømt som taber 5-0 for lignende forseelser, gjorde selvfølgelig, at hjemmeholdet var ekstra opmærksom på situationen. Til det siger Anders Brøns:
”Vi nedlagde naturligvis protest…og så var det hele tiden planen, at vi senere ville tage stilling til om protesten skulle forfølges. Den slags kan eller skal man ikke afgøre i kampens hede.”

Efter over en uges betænkningstid er klubledelsen nu klar med en udmelding.
Formand Lars Erik Bartels: ”Vi blev enige om at vi i bestyrelsen til dels skulle bygge vores afgørelse på spillernes holdning. Blandt spillerne var der stor enighed om at proteste ikke er den rigtige måde at vinde floorballkampe på!”

Beslutningen betyder med stor sandsynlighed, at ÅFS rykker ud af ligaen til fordel for netop Midtjylland Patriots. Til det siger Lars Erik:
”Det har naturligvis også haft betydning for vores beslutning. Midtjylland lavede en brøler af dimensioner, som de måske burde ha’ været straffet for. Men som sådan er der væsentligt mere liga-potentiale i holdet fra Herning. Vores hold derimod har nok bedre af en periode i 1.div. Jeg skal ikke afvise, at vores beslutning havde været anderledes, hvis holdet havde klaret sig bedre i foråret.”

Lørdag venter så en svær udekamp mod Brønderslev Hot Shots, hvor ÅFS skal forsøge at rejse sig efter weekendens afklapsning i Frederikshavn på 19-1!

Skriv et svar