Mindeværdigt oprykningsdrama – fra trylleslag til trylleslag

I to sæsoner har ÅFS og Esbjerg spillet stribevis af tætte og dramatiske kampe i 1.div. vest – lørdag var ingen undtagelse, da ÅFS tog sydvestpå. Målet var point til Århus-drengene for at holde fast i den 2.plads som muligvis kunne resultere i en ligabillet. Begge hold stillede i noget nær stærkeste opstilling og med godt 70 tilskuere i den lille EFI-hal var der lagt op til en god kamp.

ÅFS begyndte som lyn og torden. Dybt koncentrerede og hårdt fightende kom ÅFS først på alle bolde og efter kun 3 minutter kunne Johan Dubbelman via en Esbjerg-fod gøre det til 1-0. På et korrekt dømt straffe gjorde Jesper Bertelsen det til 2-0 efter 9 minutter og med to hurtige scoringer af ”captain-fantastic”, Peter Larsen, stod det efter 14.11 min. 4-0 til udeholdet. Esbjerg lignede et hold i dyb krise som risikerede at ramle ind i en ordentlig øretæve.
Men med et trylleslag vendte kampen: ÅFS var i powerplay og i en intens nærkamp hvor der både blev givet og taget af godt hjerte, sparkede Jesper Bertelsen pludselig ud efter en Esbjerg-spiller. Korrekt og meget konsekvent blev han præsenteret for det røde kort. Esbjerg kom pludselig rullende med ”225 km” i timen og fik i det efterfølgende overtal reduceret til 1-4 v. Brian Theils.

Fra 2.periodes start stod der Esbjerg på ALT. De kom først på alle bolde, vandt alle nærkampe og fik med voldsomme tacklinger lige til stregen tydeligvis kyst en flok febrilske Århus-drenge. Med to hurtige reduceringer til 3-4 (Per Geertsen og Michael Smedegaard) og et massivt spilovertag lignede Esbjerg det bedste bud på en vinder. Men lykkens gudinde ville det anderledes og med blødt håndledschip direkte på frislag kunne Lars Erik Bartels med sin scoring til 5-3 redde stormen af for udeholdet kort inden pausen.

Esbjerg havde fortsat overtaget i begyndelsen af sidste periode. Til tider lignede ÅFS et hold der spillede konstant i undertal og det lykkedes ikke ret mange gange at fastholde spillet i Esbjergs zone. Esbjerg kom på 4-5 v. Michael Smedegaard og kun en særdeles velspillende Jakob Skjerning i ÅFS-kassen holdt Esbjerg fra en ellers fortjent udligning.
Men efter 10.54 faldt kampens afgørelse med nok et trylleslag: Captain-fantastic drejede rundt på en tallerken midt på banen og sendte et håndledsskud i kassen til 6-4 for ÅFS. Under de efterfølgende jubelscener sparkede Morten Klingsten en jublende ÅFS’er i gulvet. ”Klinge” slap nådigt med en M1. I det efterfølgende PP scorede Johan Dubbelman to fremragende kasser og så var det ren kosmetik, at Thomas Salling reducerede for hjemmeholdet. Markus Sjöholm afrundede en flot kamp med at dundre bolden i modsatte krog til slutstillingen 9-5 til udeholdet.

ÅFS var på dagen skarpest foran mål og derfor var sejren ikke helt ufortjent. Kampen kunne dog nemt have tippet til fordel for Esbjerg, hvis ikke de var rendt ind i en hjerneblødning kort før tid. Dagens bedste blå var Johan Dubbelman og Peter Larsen samt Jakob Skjerning i målet. Stor tak til 2.damer for uvurderlig støtte kampen igennem.
Om dommerne skal det bemærkes, at de i situationer var overmatchet. På den anden side straffede de med en stribe meget modige kendelser voldsomme forseelser, som selv rutinerede liga-dommere for ofte ser igennem fingre med. Ingen tvivl om, at parret med lidt udvikling og rutine kunne være et kommende ligadommerpar.
Forud venter nu kval.kampe og evt. liga-oprykning for ÅFS. Skulle den kommende tid resultere i oprykning er én ting i hvert fald sikkert: Kampene mod Esbjerg Sharks vil blive savnet ”for de holder for hårdt”.

Skriv et svar