Miraklet i ÅFS Centret

1. DM semifinale, damer: ÅFS – FC Outlaws 6-4 (1-1,4-1,1-2)

Søndag stod ÅFS 1. dame for første gang i 5 år i en DM semifinale. På hjemmebane tog århusianerne imod de forsvarende Danmarks mestre og vindere af grundspillet i vest, FC Outlaws. I sæsonens 3 foregående opgør havde Outlaws samlet vundet 27-6, så det var lidt af en mundfuld, der stod på menuen.

ÅFS’erne havde imidlertid ikke tænkt sig at lægge sig om på ryggen og overlade kampen til Outlaws. Hypnotiseret af trænertrioen til at tro på chancen gik de på banen med en enorm gejst og vilje og lagde godt fra land i 1. periode. Efter blot 4 minutter tog Diana Olesen chancen efter et hjørneslag, og fra en spids vinkel klemte hun bolden op i krogen. Outlaws lod til at have lidt svært ved at finde rytmen, men det forhindrede dem dog ikke i at bringe balance i regnskabet midtvejs i perioden.

Fra 2. periodes start lagde Outlaws et lidt højere pres, men ÅFS formåede at spille sig godt udenom og efter blot 2 minutters spil kunne hjemmeholdet endnu engang overraskende bringe sig foran på en lang bold fra Anne V. Poulsen til Henriette Pasgaard, der med baghånden lagde bolden mod det fjerneste hjørne. Kort efter væltede floorball verdensbilledet fuldstændigt, da Tina Quist på frislag satte bolden i nettet til 3-1. Bedre tidspunkt at lave sæsonens første point findes næppe – og så endda med lillebrors gamle stav:) Efter den fantastiske start røg ÅFS ind i en udvisning og denne chance lod Outlaws ikke gå fra sig – 3-2 efter blot 8 minutters spil. Outlaws lugtede helt sikkert blod, men heldigvis fik ÅFS hurtigt lidt luft, da Tine Nielsen med to mål (assist: Annika Vatnhamar og Signe Sørensen) på under 3 minutter bragte ÅFS mere sikkert i front med 5-2. Det var også stillingen ved periodens slutfløjt.

I 3. periode blev der for alvor kæmpet om hver en meter, og det kunne aflæses på minutter i udvisningsboksen, hvor hvert hold måtte tilbringe 2×2 minutter. Med en scoring til Outlaws efter blot 3 minutter var der lagt op til en spændende afslutning. Spændingen fik yderligere et nyk, da Outlaws kort efter i overtal fik presset ÅFS til et selvmål. Det brændte for alvor på for ÅFS. Forsøgene var mere end nærgående, og kun en fantastisk spillende Anette Kjeldgaard og målrammen holdte fast i den spinkle føring. Midtvejs i perioden lod det til, at ÅFS igen fik lidt fat om spillet og fik flyttet bolden bedre frem over banen. Det kastede igen chancer fra sig og på en kontra viste Annika Vatnhamar sin skudspecialitet, som end ikke Skottskolan.se har en betegnelse for, og sendte bolden sikkert i nettet til 6-4. ÅFS fik luft igen. Mod slutningen satsede Outlaws og tog målmanden ud. Trods endnu et overtal til Outlaws holdte ÅFS stand, og trænerteamet kunne hæve hypnosen – på måltavlen stod der 6-4! ÅFS damerne strakte hænderne i vejret efter at have leveret sæsonens vel nok største overraskelse i damernes slutspil.

Hænderne har været i vejret siden, men er så småt ved at falde ned langs siden igen i takt med at returkampen/kampene i Frederikshavn rykker nærmere. Der venter en enorm svær opgave, hvor Outlaws stadig som favoritter uden tvivl vil være topmotiveret for at sætte tingene på sin rette plads.

2.kamp: Torsdag d.9. april kl. 14.00 i Idrætshallen, Frederikshavn

Evt. 3.kamp: Fredag d. 10. april kl. 10.00 i Syvstenhallen

Point ÅFS:

Tine Nielsen 2+0
Annika Vatnhamar 1+1
Diana Olesen 1+0
Henriette Pasgaard 1+0
Tina Quist 1+0
Cecilia Garibaldi 0+1
Anne V. Poulsen 0+1
Signe Sørensen 0+1
Marie Louise Tøttrup 0+1

Skriv et svar