Moralsk sejr til U15 ved GP stævne i Horsens

U15 er denne sæson tilmeldt DAFU’s GP række. Det er nyt initiativ, hvor de tilmeldte hold skiftes til at holde et lille stævne i løbet af sæsonen. Holdene spiller så en række små stævner, istedet for almindelige kampe. Tanken med rækken er at mindre klubber kan tilmelde sig, og så blot tilmelde sig stævner de gange hvor de kan stille hold.

Søndag afholdte Horsens de første stævne, som udover GP rækken havde besøg af turneringsholdene Frederikshavn Bulldogs og Sunds Seahawks. ÅFS startede i pulje med Sunds Seahawks og Skanderborg Killerbees. Sidstnævnte mødte ÅFS i dagens første kamp, hvilket gav en sikker sejr på 3-1.

Næste kamp stod imod Sunds Seahawks, som gennem tiden har leveret holdet en del gedigne snittere. Så fokus for kampen var at afpudse forsvaret inden turneringens slutspil. Fra kampens start virkede ÅFS’erne meget mere fokuserede en Havørnene fra Sunds. Selvom Sunds havde bolden mest, var spillet langsomt og afslutninger blev holdt til distancen og dårlige vinkler. Så kampen skulle hen til det 8. minut for Sunds på direkte frislag fik scoret. Bittert efter en god start, men acceptabelt set fra ÅFS’ernes fokus punkt. Efter 17 minutters spil vandt Sunds 4-0, men eftersom ingen af de 4 mål blev scoret ved et etableret Sunds angreb, var stemningen, at dette bestemt ikke var en tabt kamp.

I kvartfinalen ventede et gensyn med Karup, som U15 i tidligere sæsoner har spillet mange lige kampe med. Men i dag var styrkeforholdet ikke lige. ÅFS tog styring fra start, og da de kort inde i 2. periode kom foran 2-0, var der lukket og slukket. Resten af kampen stod der ÅFS på alt, og på trods af vanlig ineffektivitet scorede U15 to mål mere, og vandt således 4-0.

I semifinalen ventede et gensyn med Sunds Seahawks. I lyset af den første kamp var modet højt, da holdet bestemte ikke følte sig så udspillet som tidligere. Desværre var det et helt andet Sunds hold der denne gang bød op til dans. De havde tydeligt motiveret sig til semifinalen, og allerede efter få sekunder bringer de så foran, efter en face-off katastrofe som formenetlig vil give alle involverede spillere mareridt de næste par dage.

Det gav et tydeligt knæk til selvtilliden for ÅFS, og et boost til Sunds der havde fundet et helt andet tempo end i den første kamp. Så et rystet ÅFS hold måtte falde tilbage på en stram defensiv, og benhårdt arbejde. Det gav en solid defensiv hvor Sunds måtte arbejde hårdt for deres  afslutninger. Desværre var overskuddet væk når ÅFS’erne selv havde bolden, så der blev lavet flere graverende fejl i opspillet. Fejl som de giftige Sunds spillere straffede hårdt.

5-0 efter en hårdt spillet første periode var bestemt ikke et ønskeligt udgangspunkt for 2. periode, men derfor skulle 12 minutter imod et af Danmarks bedste U15 hold stadig udnyttes konstruktivt. Med fokus på opspil og spilvendinger, kommet ÅFS til at stå bedre. Status på 2. periode blev også derefter, da man kun tabte 1-0 og havde flere gode afslutninger på Sunds målet. At tabe 6-0 på 2 x 12 minutter er selvfølgelig en bet. Men i lyset af kvaliteten af Sunds holdet, var der mange positive elementer at bygge videre på.

Sunds gik da også videre til at vinde stævnet, efter at besejre Frederikshavn Bulldogs med 3-1 i finalen. Bulldogs havde på deres vej slået Skanderborg Killerbees i semifinalen.

Efter stævnet kunne U15 tage til takke med en moralsk GP sejr. De to finalehold fra Sunds og Frederikshavn er således ikke tilmeldte GP rækken, og den sidste semifinalist fra Skanderborg, slog U15 sikkert i det indledende gruppespil. Det ansporer selvfølgelig en stor optisme frem imod de kommende GP stævner. Men det kræver at U15 holdet forsætter sæsonens hidtige flotte udvikling, da der bestemt er meget talent i de andre GP hold.

Dagens ÅFSer var Maria Søndergård der igen brillerede med en kombinationen af overblik og aggresivt backspil. Maria vandt således også prisen som stævnets bedste back med dertil hørende præmie.

Points for ÅFS:

Morten Frederiksen 1+2

Rasmus Agneborn 2+0

Sebastian Bjerring 1+0

Peter Brandholt 1+0

Sebastian Kracht 1+0

Emil Grønkjær 1+0

Jacob Nielsen 0+1

Dagens hold:

Opvarmning før mødet med Karup:

Taktik i periodepausen under puljekampen imod Sunds

 

Morten Madsen i ÅFS målet havde en god dag, med flere gode redninger og offensive udkast

Skriv et svar