Nederlag i nøglekamp.

Sunds Seahawks FC – Århus FS Floorball 5-4 (0-2; 2-1 & 3-1)

Eliteherrerne tabte lørdag den vigtige udekamp mod Sunds, da holdet – trods føringer på 0-2 og 2-3 – endte med at tabe 5-4 efter en særdeles spændende og dramatisk kamp.

ÅFS kom i første periode foran 0-1 ved Anders Rognerud efter 6 minutter efter et oplæg, der blev tilskrevet Anders Jensen.
ÅFS holdt godt fast i organisationen, og Sunds tilspillede sig ikke mange chancer. I stedet blev det 0-2, da et ÅFS-overtal endte med, at Anders Jensen scorede på Anders Rogneruds aflevering.

I anden periode gik ÅFS i stå, og Sunds havde held med at lægge et højere pres på ÅFS-backerne. Allerede i det første minut gav det gevinst, da Sunds erobrede bolden bag ÅFS-målet i en nærkamp, der nok skulle have givet et ÅFS-frislag. I stedet røg bolden ind på midten, hvor Kenneth Jensen reducerede.
8 minutter henne i perioden kom udligningen, da ÅFS kom alt for langt tilbage på egen halvdel, og Klaus Jørgensen med et flot skud fra distancen satte bolden helt op i modsatte hjørne.
ÅFS kom dog foran kun 20 sekunder senere, da William Ehmsen lynhurtigt tog et frislag, mens Sunds havde travlt med at skifte ud. Nicolai Skjøtt stod fri modsat og scorede sikkert til 2-3. Senere i perioden kom ÅFS bedre med igen og havde to store chancer for at udbygge føringen. Til gengæld havde Sunds også en stor chance i en 5-mod-3 situation, hvor Anders Bruun reddede flot – derudover blev to Sunds-scoringer annuleret, så der var dramatik nok.

Med en 1-måls føring inden de sidste 20 minutter skulle der lukkes af hjemad, men desværre bød perioden på for mange personlige fejl, der 3 gange kostede mål. Efter 3 minutter udlignede Lasse Olesen på en trækskud langt udefra, hvor såvel markering som målmandspil manglede skarphed.
Halvandet minut senere svigtede markeringen af Sunds’ Kenneth Jensen totalt i midtzonen. Jensen udnyttede en aflevering fra Lasse Olesen fra hjørnet til at bringe Sunds i front.
ÅFS gik længere frem på banen, og det betød også, at holdet kom bedre med igen. Men med 5 minutter igen kikser markeringen af Tommy Pedersen, der efter en lang aflevering kan sætte bolden op i modsatte hjørne med en flot afslutning.

ÅFS satsede til sidst og tog målmanden ud, og midt i ÅFS-presset sker der med 1 minutter og 20 sekunder igen en dramatisk episode efter Anders Rognerud har begået et frislag mod Sunds’ Michael Christensen. Efter lidt skub mellem de to får begge det røde kort (matchstraf 2), og derudover får Sunds-målmand Simon Welsyng 2 minutter for ukorrekt skub. Welsyng slap meget billigt for sin forseelse, og man må sige, at det havde en afgørende betydning for den resterende del af kampen. ÅFS nedlagde i forbindelse med episoden en protest, som det endnu ikke vides, om der vil blive fulgt op på.
ÅFS får med 30 sekunder igen reduceret til 5-4, da Anders Jensens forsøg på at finde Nicolai Skjøtt uforsætligt rammer Jens Ørhøjs fod, og bolden går i mål.
Til sidst får ÅFS kun et enkelt forsøg mod mål, og Sunds er meget tæt på at score i et tomt mål.

Nederlaget betyder, at ÅFS nu er 2 point efter såvel Sunds som Bulldogs i kampen om 4. pladsen. Desuden er Sunds nu bedst indbyrdes i forhold til ÅFS.

Næste kamp er lokalopgøret på udebane mod Team Århus Floorball. Kampen spilles d. 3. januar.

Skriv et svar