Nederlag i tæt fight.

Mandag d. 16. december holdt ÅFS3 juleafslutning i Rårup-arenaen ved Bjerre. Som veteranerne fra sidste års 2. hold vil mindes vandt ÅFS2 sidste år 13-1 samme sted. Vi var derfor nogle, som så frem til denne kamp. Ikke mindst med 13 markspillere i bagagen. Selvom dette desværre blev reduceret til 11 satte det ikke en dæmper på det gode humør. 11 spillere til en udekamp er slet ikke så ringe.

Bjerre er blevet væsentligt stærkere siden sidst vi mødte dem, og vandt en række kampe i starten af sæsonen, bl.a. 17-4 ude over Billund, hvilket er ganske pænt resultat. Herefter er det gået noget ned ad bakke, men det er stadig tydeligt, at de blå kænguruer er kommet langt siden sidst. Generelt var det et godt sammenspillet hold, der tog imod 3. holdet.

1. periode startede (som altid, fristes man til at sige) med ÅFS-dominans. Der blev presset godt på, om det kom til mange chancer. Desværre mangler vi stadig en del af den skarphed, som er nødvendig inde foran mål. I den anden fik Bjerre også tilkæmpet sig nogle enkelte chancer, men et solidt forsvar og en Mr. Joynson i sit es sørgede for, at de aldrig rigtigt blev farlige. Det var klart ÅFS som dominerede perioden, og 16 minutter inde i kampen kunne Ulrik Marcussen score det forløsende mål. 1-0 til ÅFS efter første periode; en for lille føring i forhold til antallet af chancer, men ihvertfald en føring.

Anden periode blev væsentligt mere jævnbyrdig. Bjerre fik mere og mere gang i deres opspil og kom til flere chancer. Samtidig løb ÅFS igen ind i nogle mere eller mindre dumme udvisninger. Det blev således til en udvisning for fejlagtig udskiftning da vi netop var blevet fuldtallige, og derefter et mål i undertal der ikke bare blev underkendt men konverteret til en 2'er for liggende spil. Kampen endte dog uden mål til nogen af holdene og dermed en fortsat 1-0 føring til gæsterne.

Tredje periode udviklede sig til noget af en gyser. Værterne kom endnu længere frem på banen og fik bragt en del uro i ÅFS' opspil, som blev noget mere kaotisk. Efter kun et minuts spil i tredje periode (og kort efter at vi var blevet fuldtallige) kom Bjerre på 1-1. Blot et minut senere fik Kenneth Jensen scoret sig et debutantmål, og vi kom på 2-1. 8 minutter senere fik Bjerre igen udlignet, hvorefter Ole Nielsen i det 12. minut fik bragt os på 3-2 efter et frislag. Desværre fik værterne herefter nettet to gange, mens vi ikke kunne præstere mere i den anden ende. 4-3 til Bjerre efter en tæt kamp, som bød på god fight fra begge sider.

Undertegnede og de andre herretrænere har vist skrevet rigeligt med referater dette efterår om “ærgelige nederlag” og “kampe, vi fortjente at vinde”. Dette skal ikke være et af dem. Ligesom mod TÅF var det det mest sammenspillede hold, der vandt. Bjerres kombinationer flød bedre opad banen, særligt i 2. og 3. periode. Vi levede meget på fight og hurtighed, men manglede en del mht. samspil og skarphed. Særligt, da de kom længere frem på banen, blev det tydeligt at vi endnu ikke er samspillede nok. Der manglede noget ro og rutine i opspillet, og det blev ofte for febrilsk. Men som sådan skal det nok gå. Ros til de to debuttanter, Kenneth og Mikkel, for en stor indsats. God kæmpet; der skal nok komme nogle flere mål henad vejen. nåja, og ros til resten af holdet. Vi kæmpede glimrende og gik ikke ned som sådan, selvom vi nok skal blive bedre til at klare os under pres. Herudover vil jeg gerne sige tak til Rise, Eid, Nyborg og Bomber Bo fordi I gerne ville stille op til kampen. Heldigvis var vi selv i stand til at stille hold, men det er rart at have nogle solide reserver i baghånden i denne kaotiske juletid.

Tak for denne halvsæson, ÅFS3. Vi kommer stærkt igen i foråret, det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om.

Skriv et svar