Nederlag mod mestrene – men slutspillet sikret

Der ventede få forhånd et svært opgør for et afbudsramt ÅFK-mandskab lørdag eftermiddag i TST. Men opsummeret var det et århusiansk mandskab, der kunne være indsatsen bekendt, da måltavlen efter tres minutter viste 5-7.

Kampen startede tæt og jævnbyrdigt, og det lykkedes ÅFK godt at holde ligaens tophold fra afslutninger, og efter otte minutter slog ÅFK så til på en god spilvending, hvor Morten Mølby satte Anders Kristensen op på kanten til en sikker 1-0 scoring – og efter ti minutter blev glæden endnu større, da endnu en kontra blev eksekveret skarpt. Denne var det Jeppe Juhl, der fandt Morten ”Junior” Larsen i midten til 2-0 på et velplaceret trækskud. Gæsterne vågnede og trykket mod det århusianske mål steg med en reducering til 2-1 til følge efter tretten minutter. ÅFK kom dog fint igen og havde to store chancer for at øge til 3-1 for i stedet at se gæsterne udligne til 2-2 på en kontra, og med kun fire sekunder tilbage af perioden bragte Rødovre sig i front på en flot afslutning fra kanten til 2-3 – og ÅFK måtte gå til pause bagud efter en periode, man skulle have haft mere med fra.

Anden periode startede med et større tryk fra gæsterne, der nu dominerede kampen – og allerede efter tre minutter var stillingen ændret til 2-4, da ÅFK blev fanget for højt i banen. Men ÅFK kunne dog stadig lege med offensivt, og efter ni minutter trak Mathias Christoffersen godt på tværs af banen, og hans afslutning styrede anfører Anders Kristensen flot i nettet til 3-4. Desværre blev en kombination af en ÅFK-udvisning og en indskiftning af Oscar Eklund hos gæsterne straks markeret til to scoring af Rødovre, og dermed var stillingen 3-6 efter anden periode.

ÅFK kom godt afsted i tredje periode, og allerede efter to minutter faldt reduceringen. Morten Mølby blev sendt afsted, og Rødovre måtte begå et straffeslag, som Anders Kristensen sikkert eksekverede til 4-6. Dette tændte dog igen gæsterne, og det var helt fortjent, at stillingen blev ændret til 4-7 kun to minutter senere. Dermed lignede det en sikker sejr til gæsterne, og det endte det da også med. ÅFK kan dog ærgrer sig over manglende skarphed i powerplay spillet. Hele tre overtalschancer blev forspildt – dermed seks af de sidste tretten minutter – og trods at ÅFK var godt med, så skulle vi helt hen til tiden 58:14 i spil uden keeper, inden Morten Mølby flot sendte en trækskud op i modsatte hjørne til 5-7. ÅFK fastholdte trykket og målmanden ude, og sikrede sig da også to gode muligheder for reducering til Mathias Christoffersen med 50 og 40 sekunder igen, men Mike Trolle var på plads med to flotte redninger.

Dermed endte det med et hæderligt nederlag til ÅFK, der for anden gang i sæsonen viste, at holdet kan matche Rødovre et godt stykke henad vejen. Omvendt skal holdet også ramme en ekstra skarphed, hvis DM-favoritterne skal besejres.

Da ÅFK ikke selv kunne hente points, kunne blikket i stedet rettes mod Ringsted, hvor Benløse sikrede sig en sejr over Sunds, der betyder at ÅFK alligevel lørdag kunne sikre sig deltagelse i slutspil – for første gang på herresiden nogensinde. Forspringet til Sunds og Vanløse på 9. og 10. pladsen er nu så stort, at ÅFK er sikret en top 8 placering, hvilket betyder kvartfinale. De sidste tre runder – startende med hjemmekamp mod AaB allerede tirsdag – kommer til at afgøre slutplaceringen. ÅFK kan teoretisk set stadig lande på alle placeringer mellem 4 og 8.

Skriv et svar