Nederlag til 1. damerne trods fejende flot fight

ÅFS Floorball – FC Outlaws 1-6 (0-3, 0-1, 1-2)

I weekenden kom det suveræne tophold i damernes liga vest, FC Outlaws, på besøg i ÅFS centret. Sidst de var forbi samme sted blev ÅFS damerne spredt som gylle på marken af flotte frederikshavnske kombinationer, og gæsterne tog af sted med en 0-11 sejr i bagagen. Et opsat ÅFS hold ville for alt i verden ikke igennem samme mølle igen.

Fra start var det da også tydeligt, at ÅFS’erne havde fundet helt andre takter frem, og det var svært at forstå, at samme hold kunne smide tre vigtige point til Team Århus i forrige weekend. ÅFS’erne sad tæt på Outlawspigerne og havde flere erobringer og gode kontra chancer. Selvom ÅFS faktisk spillede rigtig godt og havde betydelig bedre styr på Outlaws end sidst, så udnyttede gæsterne kynisk de chancer, de fik, og med 5 minutter igen af 1. periode stod der pludselig 0-3. Herefter fulgte 2×2 minutters undertal, men her lukkede ÅFS fuldstændigt ned og stillingen holdte perioden ud.

I 2. periode fortsatte ÅFS den flotte fight og fik endvidere sat en del flere chancer på kontoen i den anden ende. Forsvaret fik rettet et par af fejlene fra 1. periode, og det betød at Outlaws havde rigtig svært ved at spille sig frem til chancer. Derfor var det også ekstra ærgerligt, at de mod slutningen af perioden fik foræret en chance og dermed vandt perioden 0-1.

ÅFS’erne havde arbejdet hårdt i de to foregående perioder, og da Outlaws efter blot et par minutters spil bragte sig foran 0-5 kunne man derfor frygte for det totale kollaps. Det kom imidlertid ikke. Hjemmeholdet holdte fast og kæmpede på fornemste vis videre og fik midtvejs i sidste periode endelig betaling for indsatsen. Cecilia Garibaldi tog en flot solotur, som hun afsluttede ved at spille Mette-Marie Bülow Sønberg helt fri på bagerste stolpe – et mål, der ikke havde den store resultatmæssige betydning, men betød meget for moralen. Jublen havde imidlertid knapt lagt sig førend Outlaws svarede igen og bragte sig foran 1-6 – en stilling der varede kampen ud.

Det klare nederlag til trods, så var der med rette en opløftet stemning i ÅFS lejren. Holdet formåede at rejse sig efter den meget sløje indsats mod Team Århus, og for første gang i sæsonen spillede ÅFS damerne tre godkendte perioder. Der blev løbet, bakket op og fightet over hele linien, så FC Outlaws aldrig rigtig fik gang i deres fremragende positions- og pasningsspil. Der var vilje, initiativ og mod – det skal der også være, når ÅFS lørdag tager imod Esbjerg i en vigtig kamp om rækkens 3. Plads.

Skriv et svar