Nederlag til Blackhawks i Frederikshavn

ÅFK fik en lidt kaotisk optakt til kampen, da førstekeeper, Anne Bruun, blev skadet under opvarmningen. Heldigvis stod Yessika Buchhave klar til at hoppe i målet, men det er muligt at uroen alligevel påvirkede ÅFK'erne en smule. I hvert fald kom Blackhawks på 1-0 efter blot 30 sekunders spil, da hjemmeholdets altdominerende spiller fra sidste kamp, Cecilia Di Nardo, trak bolden i nettet fra toppen af slottet. Det blev en lidt shaky start af ÅFK'erne: pasningen lå ikke godt og modtagningerne var dårlige. Alligevel fik holdet udlignet til 1-1,da Jasmin Damm i en spilvending fandt Mette Faurholt, der sendte et godt skud afsted, som Blackhawks keeperen ikke kunne holde, og Jasmin kunne følge op. Lidt overraskende ift. spil og chancer blev det også 1-2, da Andrea Fischel fik staven på en løs bold foran mål. Blackhawks fik dog udlignet stillingen inden perioden var slut. Igen ved Di Nardo.

I 2. periode var ÅFK spillet fortsat ikke prangende, men holdt dog stand i forsvaret, mens de havde svært ved at etablere i angrebet. Det blev dog til en god håndfuld chancer, men skarpheden manglede. Blackhawks havde mange afslutninger – over mål – men midt i perioden var det selvføgelig Di Nardo igen, der fandt netmaskerne. Kort efter blev ÅFK ramt af en udvisning, men godt undertaltspils holdt hjemmeholdet fra at komme yderligere foran, og resultatet efter ved periodepausen forblev 3-2.

ÅFK var stadig i haserne på Blackhawks, men med 2 hurtige mål i starten af 3. periode fik hjemmeholdet lidt luft. ÅFK reducerede til 5-3 ved Ann Carina Leegaard, der lagde en lang bold videre i mål. Et overtal kort efter ændrede ikke på den stilling, og så kunne Blackhawks istedet udbygge føringen til 6-3 på straffeslag – eksekveret af: Di Nardo.

Med sejren sikrede Blackhawks sig definitivt 1. pladsen i vest, mens ÅFK forsat skal kæmpe for den 2. plads, holdet pt. sidder på. Første skridt til at sikre den placering, kan de tage ved at revancere nederlaget fra i lørdags, når Blackhawks for 5 og sidste gang i årets grundspil møder op i TST hallen i morgen, d. 15.02.

Kampens spiller: Yessika Buchhave

Point og straf:
Jasmin Damm: 1+0
Andrea Fischel: 1+0
Ann Carina Leegaard: 1+0, 2 min.
Mette Faurholt: 0+1

Skriv et svar