ÅFK-Herning

Nederlag mod veloplagt Herning-mandskab

Onsdag aften stod den på en af mellemspillets mange hverdagskampe. Den første af dem var på udebane i Herning.. Det var en afbudsramt ÅFK-trup, som drog afsted, og der var ikke meget tænding at spore hos holdet under opvarmningen. Efter en lille opsang, kom der dog mere fart og lyd på holdet, og da den første face-off blev vundet, var der en god fornemmelse at spore hos holdet.

ÅFK har et rigtig godt tryk mod Herning målet de første 5 minutter, men ind vil bolden ikke. Desværre ender bolden i nettet i modsatte ende i tiden 5:45, og Herning fører 1-0. Dette giver naturligt Herning mere blod på tanden, men ÅFK fortsætter med at trykke på. Det giver pote, da Nico efter 12 minutter får udlignet til 1-1 på en soloaktion. Men men.. Blot 41 sekunder går der før Herning igen har bragt sig foran til 2-1. Herning fighter fortsat derudaf, og står en god defensiv. Trods chancer i begge ender, kommer der ikke flere mål i denne periode..

ÅFK’erne er fortsat optimistiske, da de træder ud til anden periode, og efter blot 1:15 spillet af 2. periode bringer den unge Marie Scott balance i regnskabet, og der står nu 2-2. Og da holdets anden junior Cecilie Crolly sætter bolden i nettet til 2-3 knap 2 ½ minut senere, ser det lysere ud for holdet.. Det er dog fortsat et ÅFK-hold, som ikke er helt tilstede og kikser med de helt basale ting som pasninger og modtagninger. Dette er en farlig kombi mod en sulten og meget veloplagt Herning-hold, som derfor også i tiden 27:10 får udlignet til 3-3. Kort efter får ÅFK muligheden i overtal, men også her vil det bare ikke rigtigt fungere, og det giver derfor ingen helt stor chance. Det giver dog mulighed for ÅFK fortsat at holde tryk, og det bliver der.. Men bolden vil bare ikke ind bag en velspillende Herning-keeper. Igen ender bolden i stedet i nettet i modsatte ende, som bringer Herning foran 4-3. Der mærkes næsten et stort suk på ÅFK-bænken, som knokler og kæmper, men hvor der bare ikke er meget der lykkedes på dagen. Det er derfor et stille hold, som går til pause bagud med en enkelt.

3. periode fortsætter egentlig med okay tryk fra ÅFK’erne, men holdet virker mere og mere opgivende, da bare intet vil lykkedes. Der er flere chancer i begge ender, men det er Herning-mandskabet, som virker mest oplagt og sulten på sejr. Lige meget hvad ÅFK gør, får Herning altid en stav, fod eller andet på, og når bolden endelig kommer igennem forsvaret, har Herning-keeperen en rigtig god dag på kontoret. 8 minutter inde i perioden kommer ÅFK i undertal for at være 6 mand på banen, selvom sandheden er at der gik koks i udskiftningen, og der faktisk kun var 4 på banen!! Der bliver dog spillet en rigtig god boks, og Herning kommer ikke frem til det helt store. Bagud med et mål, måtte holdet længere frem på banen, og der skulle derfor satses. Dette giver en friløber til Herning med godt 8 minutter igen, som scorer til 5-3. ÅFK fortsætter med at trykke på, men som kendetegnene for det meste af kampen, er der bare intet der går holdets vej. Det bliver i stedet til skud på overliggeren og flere bolde, som hopper og danser i Herning-forsvaret, der ikke ender til ÅFK’s fordel. Der bliver fortsat satset og folk bliver kastet med frem, men et kompakt forsvar får lukket af og der bliver i stedet giver flere kontraer til Herning. Disse bliver heldigvis stoppet af Mette, som disker op mere flere flotte redninger mod slut. Ind ville bolden ikke, og Herning vinder derfor fortjent 5-3.

Der sidder måske mange i Floorball Danmark nu, som undres over resultatet, men var man tilstede, er der ikke så meget at undres over. Herning var klart det mest veloplagte hold, som ramte ÅFK på en off-dag. Helt klart nogle lærepenge, som skal tages med videre. Holdets to juniorer Marie Scott og Cecilie Crolly fik vist gode takter og fik hver scoret et mål. Helt klart et par piger, som kan spille sig varme til et genoptaget U19-landshold.

Titlen som kampens spiller gik til den rutinerede VP.

Point:
Nico: 1 + 0
Crolly: 1 + 0
Scott: 1 + 0
VP: 0 + 1
Liena: 0 + 1