Nok en Aab-kamp tabt i boksen

I Esbjerg er det årlige julebanko en vigtig ting. Her spilles om næste års fiskekvoter, og således er det hele familiens status i den Vestjyske hovedby som står på spil. Derfor var det et afbudsplaget ÅFS-hold som lørdag tog imod Aab. Frem af gemmerne var derfor gravet et dansk floorball-ikon, nok en Vangkilde fornavn Jesper og ham kommer vi tilbage til senere.

ÅFS begyndte kampen som lyn og torden. 37 sekunder og Brøns (Ass. Jesper Vangkilde) smækkede et håndledsskud i modsatte krog til 1-0. Desværre tog 2. kæden sig en gevaldig blunder i skiftet efter og Aab fik udlignet. ÅFS sad på resten af perioden men alligevel kunne Aab på et skarpt kontraløb bringe sig foran 2-1. Heldigvis kunne Bartels (Ass. Møberg) udligne næsten direkte på hjørneslag inden periodens udløb.

ÅFS begyndte 2. periode i undertal af to omgange men kunne i begge tilfælde klare frisag. Desværre blev bolden efter 11 min. pillet fra en driblelysten ÅFS’er med mere eller mindre rene midler og Aab bragte sig foran. Med 3 min. tilbage af perioden kom Aab foran 4-2 og det så sort ud for hjemmeholdet.

Fra 3. periodes start viste ÅFS nok engang at holdet aldrig må dømmes ude. Jesper Vangkilde reducerede og udlignede (Ass. Bertelsen) i løbet af de første par minutter af perioden og lang tid herefter lignede ÅFS det klart bedste bud på en vinder. Desværre blev ÅFS ramt af nok to udvisninger og efterhånden som ÅFS undertallets kræfter slap op, kom Aab på større og større chancer. Det var derfor naturligt at Aab endelig fik udbytte i PP til 4-5. Kun 15 sekunder efter var også marginalerne på Aab’s side da en tilfældig bold ramte en ÅFS-back på foden og sprang i kassen. 6-4 og 4 minutter igen. ÅFS pressede hårdt på resten af kampen men godt målmandsspil og stolperne holdt hjemmeholdet definitivt ude af matchen.

Kampen var hele vejen igennem en meget lige forestilling. Aab var skarpest på kontra mens hjemmeholdet stod for det etablerede angrebsspil men med alt for lav udnyttelsesprocent af chancer. Dagens bedste ÅFS’er var klart Jesper Vangkilde men også Mads Spanggård viste fine takter.
Igen blev den udslagsgivende faktor, som i den forrige kamp, udvisninger og de mange hårfine kendelser som ikke gik hjemmeholdets vej. Aab lader derfor til allerede at have snuppet 1. pladsen i 1.div. vest og således kan ÅFS kun kæmpe for 2. pladsen og senere play-off kampe.

Skriv et svar