Øv, øv, øv…

Det var top mod bund, da de unge ÅFS 2. herre-darlings tog imod de rutinerede spillere fra Sunds Seahawks. Inden kampen lå ÅFS sidst i tabellen, mens Sunds var at finde helt i toppen. Efter en tæt kamp forblev dette uændret.

ÅFS havde fundet plads til to nyerhvervede spillere på holdkortet, nemlig den løbestærke svensker, Jon Olson og det tyske kraftværk, Lars Löhle. Begge spillere spillede en udmærket kamp, og når de for alvor lærer systemet og medspillere at kende, bliver de uden tvivl store aktiver for holdet.

Allerede fra kampens start, blev der spillet i et højt tempo. Begge mandskaber havde taget mange spillere med til kampen, og det var tydeligt, at hverken ÅFS eller Sunds var bange for at løbe tør for kræfter.

Spillet bølgede frem og tilbage fra første fløjt, men efter seks minutters spil var det Sunds, der kunne bringe sig foran på et skud, der blev rettet af af en ÅFS-fod, og som derfor var umulig for Marianne Rytter at få fingrene i. Marianne Rytter havde været så venlig endnu engang at hjælpe de kære 2. herrer, da deres egen målmand, Kristian Albøge, stadig er ude med karantæne.

Der skulle dog ikke gå mange sekunder fra Sunds føringsmål, før ÅFS- hardhitter Kasper Gudbrandsen (aka Guldbamsen) kunne smække kuglen i kassen fra midten af banen. Et solidt mål, der for mange bragte tankerne tilbage til de gode gamle dage, hvor Jakob Skjerning var at finde på ÅFS-mandskabet.

En tæt 1. periode fik dog en uheldig slutning for ÅFS, idet Sunds med lidt over et minut tilbage af perioden endnu engang tog føringen – igen på et skud, hvor bolden ændrede retning efter nærkontakt med en ÅFS-fod.

I starten af 2. periode åbnede ÅFS for gaveboden. I to omgange blev Sunds lille aggressive terrier, Søren Kudst, spillet helt fri af ÅFS-spillere. Første gang kom Rytter i vejen, men anden gang kunne Kudst bringe Sunds foran med to.

Kort efter målet til 1-3 fik Sunds kampens første udvisning, og den skulle vise sig at være dyr for udeholdet. Et spritnyt powerplaymandskab for ÅFS skulle nemlig vise sig effektivt. Rasmus Jensen (aka Kongen) fik bolden med sig bagom Sundsmålet, lagde en aflevering op langs banden til Kasper Helbo (aka Darling), som med en præcis førstegangsaflevering fik sat Daniel Bendixen (aka Prinsen) op til en god skudmulighed, som Bendixen udnyttede iskoldt og uden chance for den sprællende Sunds-målmand.

Kort efter sin scoring måtte Daniel en tur i straffeboksen, men en brav undertalsindsats fra ÅFS- mandskabet fik holdt Sunds fra helt store chancer. Da det igen blev spil 5 mod 5 var det dog alligevel Sunds, der igen kunne bringe sig foran med to mål.

Det virkede ikke til at Sunds havde lært det store af ÅFS’ første udnyttelse af powerplay. I hvert fald ville Sunds igen prøve lykken i undertal, hvilket fik nogenlunde samme udfald som første gang. Bolden blev spillet fra Daniel til Helbo, som fik lagt en god tværpasning mod bagerste stolpe, hvor Thomas Stax stod og kunne sætte reduceringen til 3-4 i kassen. Ikke længe efter ÅFS’ scoring måtte man igen kæmpe i undertal, da Anders Berthelsen måtte to minutter i straffeboksen. Undertalsperioden fik igen en god udgang for ÅFS, da man endnu engang formåede at holde buret rent.

3. periode var præget af intens og halvhårdt spil med nogle udvisninger. Inden udvisningerne formåede begge hold dog at score. Først kunne Sunds bringe sig på 3-5, og kort tid herefter kunne Daniel Bendixen sætte sin anden scoring i kassen på et flot langskud.

Første udvisning faldt til Sunds. Inden ÅFS kunne nå at få sat sit powerplay op blev ÅFS imidlertid også reduceret til fire mand. Kasper Helbo fik sat en ren tackling ind på en Sunds spiller bag ÅFS-målet. Sunds-spilleren kastede sig som flere gange tidligere i kampen til jorden, men dommerens fløjte forblev korrekt tavs. Sunds-spilleren ville åbenbart ikke finde sig i rene tacklinger fra Helbos side, og besluttede sig for tilnærmelsesvist at overfalde Helbo. Liggende på gulvet med Sundsspilleren oven på sig forsøgte Helbo med hænder og fødder at få Sundsspilleren væk. Dette takserede dommeren som hårdt spil, og Helbo fik derfor en 5-minutters udvisning. Hvordan Sundsspilleren kunne gå fra situationen uden strafminutter var yderst mærkværdigt.

Et par minutter efter udvisningen af Helbo var det blevet kompensationstid, da Sunds fik en yderst tvivlsom 2-minutters udvisning. Ikke længe efter denne udvisning måtte endnu en Sundsspiller en tur i staffeboksen – denne gang var udvisningen dog helt korrekt dømt.

I slutningen af kampen var det ikke svært at se, hvem der jagtede det udlignende mål, og hvem der havde mere end rigeligt at gøre med at forsvare. Det blev til en del chancer til ÅFS, der desværre ikke udmøntede sig i nogen scoring. Med lidt under et minut af kampen pillede ÅFS Marianne Rytter ud af målet og satte en 6. markspiller ind i stedet. Sidste ÅFS-chance blev et skud fra distancen, der dog gik et stykke over mål. Herefter kunne Sunds sende en lang bold frem mod det tomme ÅFS-mål, og med sølle to sekunder tilbage af kampen fik Sunds sat kampens sidste scoring ind til slutresultatet 4-6.

ÅFS 2. herrer måtte dermed igen gå fra banen med triste miner, da det desværre heller ikke denne gang lykkedes dem at få point på kontoen. Der var dog også en hel del positive aspekter i kampen. ÅFS formåede igennem samtlige 60 minutter at spille med rækkens førende mandskab, og 2. herrerne havde i det hele taget stor ære af kampen. Der kan derfor ikke gå længe inden 2. herrerne får første sejr.

Næste kamp ser ud til at blive endnu en svær en af slagsen. Her tager ÅFS 2. herre nemlig imod ærkerivalerne fra Team Århus Floorball.

 

06:00             0-1 Morten Frederiksen (Henrik Vestergaard)
06:28             1-1 Kasper Gudbrandsen (Christian Brogaard)
18:52             1-2 Stefan Petersen
23:39             1-3 Søren Kudst
24:46             UDV Thomas Velbæk (Sunds) 2 min
25:38             2-3 Daniel Bendixen (Kasper Helbo)
27:29             UDV Daniel Bendixen (ÅFS) 2 min
32:26             2-4 Janus Bust (Thomas Velbæk)
36:12             UDV Peter Nordstrøm (Sunds) 2 min
36:43             3-4 Thomas Stax (Kasper Helbo)
37:07             UDV Anders N. Berthelsen (ÅFS) 2 min
40:56             3-5 Peter Nordstrøm (Janus Bust)
43:32             4-5 Daniel Bendixen
46:40             UDV Lasse Kristensen (Sunds) 2 min
47:17             UDV Kasper Helbo (ÅFS) 5 min
49:14             UDV Thomas Velbæk (Sunds) 2 min
50:43             UDV Lasse Kristensen (Sunds) 2 min
58:22             Timeout ÅFS
59:58             4-6 Lasse Kristensen (Thomas Velbæk)

 

Man of the Match: Daniel Bendixen
Enforcer: Kasper Helbo

Skriv et svar