Øv, øv og 3 gange øv

1.periode endte fortjent 2-1 til AaB og kun et fint PP mål af Stine Lausten mod periodens slutning pustede en smule liv i et rystet udehold. Herefter dominerede ÅFS størstedeln af kampen og især 2.periode udviklede sig til tider til et sandt bombardement imod AaB-målet. Det var derfor naturligt at Anne VP på et klassisk raid udlignede til 2-2. Herefter forhindrede kun en serie af pragtredninger fra Sarah Lund i AaB-målet ÅFS i at føre inden sidste periode.

I 3.periode spillede AaB deres trumfkort: kynisme og skarphed foran mål. Efter at have været helt væk i størstedelen af 2. periode behøvede de blot 2 minutter, et uheldigt ÅFS styrt og en hurtig aflevering ind foran mål til atter at bringe sig i front. En kold dukkert til ÅFS, der i powerplay ellers havde fortsat 2. periodes bombardement af AaB keeperen. ÅFS’erne sled imidlertid videre og fik endelig omsat en chance til mål, da Gis satte bolden i mål på bagerste stolpe. Kendetegnet for kampen skulle AaB ikke bruge nær så mange chancer og 30 sekunder efter var der igen ubalance i målregnskabet: 4-3 til hjemmeholdet. Herefter gik det stærkt og AaB’erne kom på 6-3. Mod kampens slutning forsøgte ÅFS at lægge et højt pres og med 5 minutter igen lykkedes det Mia Østerhaug at få bolden forbi den levende mur. Og selvom tiden gik bemærkelsesværdigt hurtigt de sidste 5 minutter havde ÅFS mulighederne for at tvinge kampen ud i forlængelse, men måtte nok engang se alle afslutninger blive afværget af AaB’s sikre sidste skanse og kampen endte 6-4.  

Det var således en flok meget skuffede ÅFS’ere som forlod Aalborg efter en kamp som kunne have været vundet. AaB var igen meget skarpe foran mål og straffede selv de mindste ÅFS-fejl med scoring. Samtidig formåede ÅFS, som det var tilfældet i fredags, ikke at omsætte det gode spil, og de mange chancer til det fornødne antal mål. Alligevel havde træner Bartels evnerne til at se lyst på kampen og havde masser af ros tilovers for sit hold: ”Vi kan ikke tillade os at være utilfredse med andet end resultatet efter i dag. I denne sæson har vi haft stor udskiftning på holdet, og mange nye og uerfarne spillere har skulle finde deres plads. I dagens kamp synes jeg, at vi for første gang virkelig så kollektivet fungere – såvel erfarne som uerfarne spillere ofrede sig kampen igennem.  Spillet fungerede, til tider på et højt niveau, og vi kom frem til masser af store chancer. Samtidig var afslutningerne af rimelig kvalitet, vi ramte målet men målmandsspillet var bare bedre. Vi skal blive ved med at arbejde – så skal sejrene nok komme.”

Skriv et svar