Op og ned i snevejret!

Søndag satte både elitedame- og eliteherreholdet sig til rette i et af de sædvanelige Rewits-buslig. Målet var Brønderslev og 4 point. Begge dele syntes på trods af snevejret overkommerligt.
Ved ankomsten til hallen begyndte begge hold deres opladning. Herreholdet, som i forvejen bestod af 11 velopfedede markspillere og en enkelt målmand, valgte at lade op hos byens bager, mens pigerne gik en tur.
Kl. 14 gik damernes kamp i gang. Den udviklede sig til ren ÅFS-opvisning med det ene perlemål efter det andet. På trods af sygdom åbnede Astrid scoringen. I øvrigt ikke hendes sidste den dag så hun er tilbage på toppen af topscorerlisten. Ellers var dagens oplevelse vel Mette E’s energimål, som egentlig også burde have givet en assist til selv samme spiller, eller Faurs håndledsskrald sendt af sted fra lang afstand og placeret i modsatte målhjørne. Pling! En klar kandidat til årets ÅFS-scoring. 7-2 til pigerne og det var vel ganske tilfredstillende, særligt når man kun stiller med 8 spillere.

Dernæst var det herrernes tur. Den første kamp i Århus blev tabt på en meget ukoncentreret 1. periode, og det skulle for alt i verden undgåes denne gang.
1. periode startede da også optimalt. ÅFS fortjekkede højt oppe, og det gav bonus efter en gigantbrøler i Brønderslevforsvaret, hvor Poul Nyborg bare skulle prikke bolden i mål. Perioden ud var ÅFS totalt dominerende med mange afslutninger, men som så mange gange før manglede skarpheden. Brønderslev spillede mest på lange bolde og enkeltmandspræstationer. Det var da også en sådan som bragte holdet tilbage i kampen. Midt i perioden kom ÅFS i overtal 5 mod 3, men i stedet for at udbygge føringen fik formanden en noget uforståelig 2 minutters. 3 mod 4 lykkedes det en Brønderslevspiller at drible bukserne af et helt forsvar. Et glimrende mål men elendigt forsvarsspil.
2. periode startede noget mere jævnbyrdigt. Brønderslev var mere med og kom til et par gode chancer. I den anden ende driblede og spillede dagens to store ÅFS-spillere Buch og Carlsson de stakkels Brønderslevbacker helt ned under gulvet. Skarpheden var dog stadig totalt fraværende, og i stedet lavede Brønderslev et meget flot powerplaymål. Udligningen kom dog kort efter, da Carlsson endelig fik puttet bolden i nettet.
I 3. periode startede ÅFS to mand i overtal, men på trods af mange afslutninger førte det ikke til scoring. Det gjorde det til gengæld i den anden ende, hvor Brønderslev efter endnu en flot powerplaykombination bragte sig i front. I resten af kampen pressede ÅFS voldsomt på. Brønderslev havde en del farlige kontraer, men dem tog ”Kenned” sig suverænt af. Han stod i øvrigt en god kamp og burde helt sikkert have haft sin første assist, men nogen manglede skarphed (Ingen nævnt, ingen glemt!). Med 3 minutter igen var det så formanden, som efter et voldsomt rush op af banden, spillede til en helt fri Carlsson som smukt udplacerede keeperen.
De sidste minutter udviklede sig meget voldsomt. ÅFS satsede alt, men det gav bagslag. William Ehmsen blev mere eller mindre forsætligt nedlagt, og pludselig stod en mand helt blank på midten. 4-3 til Brønderslev og mindre end 2 minutter tilbage. Resten af kampen tog ÅFS målmanden ud og pressede voldsomt. Brønderslev forsvarede sig med ulovlige og til tider voldsomme midler og pådrog sig en del udvisninger, så i de sidste 30 sekunder spillede ÅFS 5 mod 3. Bolden dansede i de absolut døende sekunder på stregen, men ind ville den ikke.
Et noget uforståeligt nederlag efter en kamp hvor ÅFS var klart dominerende og havde langt flest chancer. Manglende skarphed og ineffektivt powerplayspil kostede sejren.
Efter kampen valgte Kenned at købe sig en lille afbudrejse til syden – og så kan man vel lige så godt tage en matchstraf med…
Til interesserede kan det i øvrigt fortælles, at busturen hjem stank, og først kl 23.30 kunne jeg kravle i mit leopardprikkede sengetøj!

Skriv et svar