Optakt: 1. dame

I denne weekend tager mange af ÅFS holdene hul på sæsonen – heriblandt ÅFS 1. damer, der lørdag spiller lokalopgør mod Team Århus i Hasselagerhallen. I spidsen for holdet står den nyudnævnte damelandsholdstræner, Anders Brøns, samt Anders Lovén. På falderrebet for sæsonstarten har Brøns følgende kommentarer og forventninger til den snarligt kommende sæson:

Hvad er forventningerne til denne sæson?
Mine forventninger til sæsonen rent placeringsmæssigt er som udgangspunkt ikke så store. Dermed ikke sagt at truppen mangler kvalitet, men der er en del nye tiltag på holdet i år.
Den røde tråd i holdets udvikling fortsættes, hvor den enkelte spiller skal tage mere ansvar og selv finde løsninger. Spillet skal følge med og det fremadrettede spil skal bære præg af kreativitet og effektivitet, mens det forsvarsmæssige kendetegn er disciplin.

Hvordan ser truppen ud?
Truppen mangler noget bredde især af defensive spillere, men i kraft af gæstetræninger for 2. holdsspillere, tror jeg på at vi senere på sæsonen er godt stillet. Vi har fået tilgang af fire nye spillere med begrænset 1. holdserfaring, men alle med en sund indstilling, om at arbejde hårdt og lære.

Hvilke mål har du/I? Placering?
I første omgang har jeg et mål om at spillerne og truppen som helhed skal udvikle sig. Udviklingen skal først og fremmest ske på tre områder. Fysisk skal vi i en meget bedre grundform. Teknisk er der altid noget at arbejde med, men vores pasningsniveau er det første der står for skud. Endelig skal truppens taktiske evner øges, og i kraft af manglen på defensive spillere, arbejder vi med nogle nye taktiske tiltag der skal tilgodese den enkelte spillers evner.
Placeringen der kommer som en følge af udviklingen tager vi som den kommer. Jeg spiller for at vinde.

Hvor står truppen lige nu?
Vi har haft en intens sæsonopstart, der er kommet meget sent i gang og det forventer jeg også de første kampe vil bære præg af.
Vi har spillet et par træningskampe deriblandt en pokalkamp mod Bulldogs. Men især sidste weekends test mod Hvidovre gav fornuftige indikationer om hvor vi står lige nu.

Hvad skal der arbejdes med frem mod sæsonstarten?
Frem mod sæsonstarten har vi hovedsageligt arbejdet med at få den grundlæggende fysik på plads. Derudover har vi arbejdet en del taktisk.

Hvordan synes du/I rækken ser ud i år?
Rækken ser spændende ud, og umiddelbart mere lige end set i mange år. Outlaws og Bulldogs har sagt farvel til nogle markante profiler, der ikke umiddelbart er til at erstatte. Det giver mig da også en forhåbning om at vi kan komme lidt tættere på Frederikshavnerne, og tage nogle point hist og her.
Derudover er det rart at have vores naboklub tilbage i rækken. Det er med til at skabe kampe fulde af intensitet.

Skriv et svar