Optakt: ÅFS 1 – herrer

ÅFS 1. herrer tager hul på sæsonen på søndag i et lokalbrag på udebane mod Skanderborg. I spidsen for holdet står Lars Erik Bartels, der også trænede holdet sidste år. Holdet er i år blevet forstærket på sidelinjen, idet Lars Erik indgår i et samarbejde med Markus Sjöholm omkring trænergerningen. Forud for premieren har Lars Erik følgende kommentarer og forventninger til den kommende sæson:

Hvad er forventningerne til denne sæson?
Forventningen er den samme som sidste sæson; udvikling af den enkelte spiller. Vi går dog noget mere systematisk til værk i år med personlig træning, spillerudviklingsskemaer og hjemmetræningsøvelser. Jeg håber selvfølgelig, at holdet vil opleve den samme succes som sidste år, og med udviklingen i pokalturneringen er et af sæsonens delmål allerede inden for rækkevidde; en betydningsfuld kamp mod et af de allerbedste hold i DK.
Personligt ser jeg fantastisk meget frem til kompetent sparring med Markus Sjöholm. Jeg savnede en makker sidste år at udveksle ideer med og give mig et pusterum, og forhåbentlig kan det udvikle mig og gøre mig til en bedre træner.

Hvordan ser truppen ud?
Vi har mistet flere af holdets absolutte profiler, hvilket selvfølgelig har påvirket vores resultatmæssige målsætning. Men det bekymrer mig nu ikke synderligt, da fokus i truppen under alle omstændigheder havde været personlig udvikling af den enkelte spiller, så træneropgaven har ikke ændret sig væsentligt. Det er klart, at man som træner har andre taktiske værktøjer i en kampsituation, men det tager vi hen af vejen. Vi har jo også været så heldige at få lidt tilgang fra klubbens lavere rangerende hold og udefra, og flere af dem har allerede markeret sig på banen. Navne som Skjerning, Krogsmyr og Hector skal nok markere sig på linje med Skytte, Gram og Mikkelsen om ikke før jul, så da i hvert fald efter;-)

Hvilke mål har du/I? Placering?
Alle spillere skal udvikle sig både på og uden for banen. Der skal leveres en gedigen træningsindsats, og vi skal begynde at stille krav til hinanden mht. andet en floorball-mæssig kunne. Gensidig respekt og kammeratskab er minimumskrav og indstillingen til at yde det maksimale i alle situationer er også noget, vi vægter højt i år. Det er disse egenskaber, som flytter truppen i samlet flok.
Placeringsmæssigt er det svært at vurdere, hvor vi står i forhold til de øvrige hold. Mange spår os til at ende som 3’er eller 4’er i rækken og at dømme ud fra diverse floorball-debatter er vi jo faktisk underdogs på søndag. Det kan vi forhåbentligt gøre til skamme som sæsonen skrider frem. Man skal dog ikke forvente, at vi på noget tidspunkt i denne sæson kommer til at trampe henover vores modstandere, som vi gjorde sidste år.
Et andet lille drømmemål for en meget opportunistisk træner kunne jo være en pokalfinale, men så skal der vist mere end gennemsnitligt held til…

Hvor står truppen lige nu?
Vi kunne godt have brugt en måned mere. Både Markus og jeg er først kommet til i begyndelsen af september, så træningen i august handlede mere om at få kilometer i benene end en egentlig samlet træningsindsats. Opspillet hænger fortsat noget og skarpheden er der slet ikke endnu. Til gengæld har træningsfremmødet resulteret i højt tempo til træning, og det kan forhåbentlig være med til at give os en fordel i forhold til vores konkurrenter. Hidtil har det været godt resultatmæssigt, men spillet lader en del tilbage.

Hvad skal der arbejdes med frem mod sæsonstarten?
Vi skal have pudset nogle små detaljer af ang. frislag og udskiftning. Og så skal jeg lige ha’ lært efternavne og fødselsdatoer på alle de nye, så vi kan få udfyldt vores kampprotokol korrekt på søndag;-)

Hvordan synes du/I rækken ser ud i år?
Tæt er nøgleordet, spænding er følelsen. Allerede sidste år viste Skanderborg og Bjerre, at de er på rette vej, og AaB samt Svenstrup virker til at være spændende mandskaber. Og så må man ikke glemme vores ærkerivaler fra Esbjerg. De gav os fire forrygende kampe sidste sæson, og med Christian Gram i truppen glæder vi os til fem (inkl. pokalkvartfinalen) spændende kampe mod fiskerflokken;-)
Ingen ved rigtigt, hvordan de enkelte hold står i forhold til hinanden, men vi håber at højt tempo og ægte klubfølelse kan være det, der gør forskellen i forhold til vores nærmeste konkurrenter.

Skriv et svar