Pædagogisk lærestreg af ÅFS2 damer

Esbjerg – ÅFS2 1-8 (0-1, 0-3, 1-4)
Med faren for at fejlraten bliver alt for høj til den hårde web-skare, kaster skribenten sig ikke ud i lange historiske henvisninger, men holder det følgende kampreferat i en ganske anden stil – Keep it simple.

Nogle gange må man tage den mest pædagogiske jakke på for at forklare en flok ungersvende af hunkøn at hånd i ryggen, skub imod banden og hægtning af ben med stav IKKE er måden at vinde en floorballkamp på. Selvsamme overtøjs stykke kunne desuden lune på en dag, hvor truslerne om snestorm føg fra vejrudsigten, mens 9 2.damer satte kursen imod vest for at spille en på papiret nem kamp i Fiskerbyen ved Vesterhavet. Esbjergs 4 point gennem sæsonen var ikke skrækindjagende, så der skulle en sejr med hjem. Udeholdet var i den luksus situation at have to målkvinder med, men med kun 7 markspillere blev beslutningen om at sætte Marianne-”man-kan-vel-godt-styre-en-stav-selvom-man-er-målmand” i marken alligevel påskønnet på holdet.

Første periode startede ÅFSerne med at føle hjemmeholdet lidt på tænderne – var de rigtige hajer eller bare Nemo’er? Esbjergenserne pressede lidt som fiskehandlerens udvalg (hovedløst…) frem, men det lykkedes alligevel ikke rigtigt århus-pigerne at få straffet det i den anden ende. Efter 12 lange, målløse minutter kom der endelig hul på scoringerne, da en fin pasning fra Maria blev smækket i nettet af Lea. Resten af perioden var bolden cirka 80:20 i ÅFS blade, men alligevel forblev det 1-0 perioden ud.

I pausen må noget/nogen have taget ved Sharks træner og/eller spillere, for efter pausen overgår alt tidligere set spil til cat-fight by Sharks! Og det er så her den føromtalte jakke kom frem af skabet hos ÅFSerne. I stedet for at spille med på disse bisse-præmisser, besluttedes det at esbjergenserne måtte spilles ud af banen. And so be it, kan man fristes til at sige – trækskuddene lynede først fra Leas og derefter Mariannes hånd (Tillykke med det første point i flere sæsoner – og så endda helt fra midten, frk. Rytter! red.), og til sidst huggede Stella en igen perfekt assist fra Maria i kassen.

Tredje periode blev helt som den anden præget af store mængder alt for hårdt spil. Heldigvis så de tilrejsende sejrs-fiskere flere huller i trawlet, så AB behøvede blot 2 minutter til at sætte sin klassiker ind. Et frislag gav desuden Mette sæsonens første point, da Lea med en lille piruette trak bolden i kassen. Slutteligt ville Michaela også være med i pointfiskeriet, og June fuldendte lærestregen med at score via en gul fod. (At der så kom en esbjergensisk trøstescoring på et undertal forårsaget af forkert afstand til frislag, vælger skribenten ganske at ignorere, for det er da heller ikke nemt at lade være at angribe på en bold, der ligger urørt, fordi haj-pigen ikke kunne ramme sit frislag….) Altså endte kampen som en lettere klistret Hollywood-soap med, at de (mest) fair spillende vandt på behørig vis og således gled 3 point mere ind på kontoen, der gerne skulle udmunde i en anden plads til sæsonens afslutning.

Topscorerbålet på holdet står igen i lys lue, så følg med i den næste tid – det bliver intenst som altid!

Lea 3+0
Maria 0+2 (+ 2 min.)
AB 1+0
June 1+0
Marianne 1+0
Michaela 1+0
Stella 1+0
Mette 0+1

Skriv et svar