Pligtsejr kom i hus.

Vissenbjerg GIF – Århus FS Floorball 2-7 (0-1, 2-4, 0-2)

Målmand:
Anders Bruun Rasmussen
Kæder:
William Ehmsen, Lars Erik Bartels, Lars Skytte, Anders Jensen & Anders Rognerud
Jens Ørhøj, Anders Brøns Christensen, Stig Isidor, Jesper Bertelsen & Michael Buch
Jannik Isidor, Morten Jacobsen (1. periode), Mads Skytte (2. & 3. periode), Nicolai Skjøtt, Poul Nyborg & Jan Rise

Med ambitionen om at tale med i den bedste halvdel af rækken var det uhyre vigtigt, at ÅFS' eliteherrer lørdag kunne hente 2 points med hjem fra Vissenbjerg.
Og til trods for at det tog en del tid at få hul på målscoringen, så blev sejren hentet i land efter 60 minutters relativ dårlig floorball, der endte op med en ÅFS-sejr på 2-7.

De fynske oprykkere lagde som ventet defensivt ud med det meste angrebsspil bygget op omkring ungdomslandsholdsmålmand Kian Lists udkast. ÅFS pressede på i første periode, men stolpen var i vejen for både Jens Ørhøj og Anders Rognerud. I stedet skulle ÅFS være glade for, at Anders Bruun i målet to gange pillede glansen af Vissenbjerg-angribere i fri position. Kort før periodens udløb var heldet så med ÅFS, da Jens Ørhøj lagde en aflevering ind mod Jesper Bertelsen foran mål, der i stedet ramte staven på en back og gik i nettet til periodens resultat 0-1.

Anden periode fortsatte med ÅFS i den dominerende rolle, og værterne ventende på kontramulighederne. ÅFS bragte sig på 0-2 efter halvandet minut, da Lars “Mini” Skytte – efter en aflevering ved et frislag fra Jens Ørhøj – bankede bolden i nettet.
Vissenbjerg kom dog i kontakt igen, da de efter et frislag, der først blev blokeret, fulgte op og prikkede bolden ind til 1-2 efter otte minutter.
En udvisning til hjemmeholdet blev dog sikkert udnyttet af ÅFS, da Anders Jensen efter 10 minutter med et flot diagonalaflevering fandt Anders Rognerud, der sikkert satte bolden i nettet til 1-3. Kort efter kunne anfører Nicolai Skjøtt efter et par gode træk sende score til 1-4, hvilket lignede kampens afgørelse.
Vissenbjerg slog dog til på et kontraangreb og reducerede til 2-4, da et skud fra venstrekanten ramte stolpen og strøg ud på Jens Ørhøjs stav og gik forbi en sagesløs Anders Bruun.
Ørhøj fik dog vist, at stolpeskud også kan vendes den anden vej, da endnu et skud fra værterne – dog med høj stav – gik på opstanderen og strøg ud til Ørhøj, der op af banen spillede bande med Michael Buch, og atter engang via en modstanderstav passerede Vissenbjerg-keeperen til 2-5.

Sidste periode blev en formsag for ÅFS, hvor spillerne nok havde lidt for travlt med selv at komme på måltavlen. I allerførste skift slog Lars Erik Bartels til på en løs bold, der blev sendt i nettet til 2-6. Og resten af perioden havde ÅFS flere gode muligheder for at udbygge føringen – specielt havde Anders Rognerud et flot baghåndsforsøg på stolpen. Sejren blev dog udbygget til 2-7, da Anders Jensen efter oplæg fra Anders Rognerud også kom på måltavlen. Makkerparret Jensen og Rognerud fortsætter med at vise deres farlighed.

Kampen viste, at ÅFS høre til blandt de bedste seks hold, og holdet led ikke synderligt af afbudene fra Henrik Engelsen – der blev afløst på fornemste vis af Stig Isidor – Christian Engelsen og Johan Carlsson. Mads Skytte vendte tilbage med to fornuftige perioder – og bortset fra en skadet Johan Carlsson ser ÅFS ud til at være tæt på stærkeste opstilling.

Næste kamp spilles allerede førstkommende onsdag i Århus Firma Sport, hvor Herning kommer på besøg, ÅFS har aldrig taget point fra midtjyderne, men ÅFS må dog alligevel gå ind til opgøret med en lille favoritværdighed – til trods for der endnu ikke er hentet en sejr på hjemmebane i denne sæson.

Skriv et svar