Pligtsejr til sløje damer.

Elitedivision damer.
ÅFS-AaB 5-1 (1-1,2-0,2-0).
08:59 1-0 Signe Sørensen (Mette Egeberg) 18:42 1-1 Jeanette Larsen (Britt Saaby) 21:07 2-1 Mette Koefoed 38:04 3-1 Siri Hauge (Mette Egeberg) 43:55 4-1 Mette Koefoed (Mette Faurholt) 59:42 5-1 Signe Sørensen.

Det var bogstavelig talt en sløj ÅFS-trup, der kunne mønstres til kampen søndag formiddag mod AaB.
I løbet af weekenden og morgenen løb flere afbud ind på grund af sygdom og for at det ikke skulle være løgn, mødte tre-fire af spillerne frem med hoste og mere eller mindre snigende influenza-tilstand.
En række afbud af andre årsager, blandt andet et par skader, betød, at vi var helt nede på 10 markspillere.
Trods sygdom valgte vi dog ikke at putte penicillin i vanddunkene, men måske skulle vi have gjort det i første periode, som var ualmindelig sløv.
Det var nærmest et stort power-play mod et AaB-hold, som man ikke fornærmer ved at sige, at de stillede op i en meget kompakt defensiv.
Det trak tempoet ud af kampen og end ikke et glimrende slagskud af Signe efter små ni minutter kunne få tempoet op i kampen.
I stedet udlignede AaB i slutningen af perioden efter et af deres meget få kontra-angreb i løbet af kampen.
En trist første periode, men allerede i starten af midtperioden kom humøret op igen, da Mette Koefoed tog sagen i egen hånd og trak bolden i nettet til 2-1.
ÅFS'erne fortsatte med at presse og som tiden skred frem, blev spillet bedre.
Den norske debutant Siri Hauge havde en friløber midt i perioden, som hun brændte mod den glimrende AaB-keeper, men to minutter før tid fik Siri hul på bylden, da hun slog en pasning fra Mette Egeberg i mål til 3-1.
Mette Koefoed var på pletten igen, da hun iskoldt satte en pasning fra Mette Faur i nettet i starten af tredje periode. Målet til 5-1 stod Signe for, da hun i et virvar af fire-fem spillere af forskellig holdmæssig oprindelse, der alle stod meget tæt på målfeltet, fik sidste stav på bolden.
Et ganske fornuftigt resultat, der kunne være blevet større, hvis ikke AaB's keeper Mathilde Bundgaard havde gjort det rigtig godt.
Kampe mod hold, der trækker tempoet ud af kampen, er svære at spille og får man ikke hul på bylden, bliver det hurtigt trægt.
Heldigvis kan vi glæde os over, at spillet blev meget bedre i anden halvdel af kampen og at AaB kun kom til noget, der ligner fem afslutninger på mål i løbet af hele kampen.
I vores mål var der også tale om en noget speciel situation:
Tanja kunne ikke sidde ned i målet på grund af sin knæskade. Det betød, at hun måtte stå op og under de omstændigheder var det flot, at hun og forsvaret holdt modstanderne nede på en enkelt pind.
I øvrigt var det Tanjas sidste kamp for ÅFS.
Et drillende knæ sætter en stopper for en flot karriere, der fint blev afsluttet med blomster og tale fra formanden, da kampen sluttede.
Heldigvis vil Tanja også være en aktiv del af klubben i fremtiden.
For ÅFS-damerne går turneringen videre næste weekend, hvor Outlaws kommer på besøg.
Frederikshavnerne bliver en hård nød at knække, men hvorfor ikke, når optimismen og stemningen på holdet er så glimrende som lige nu.
Mon ikke også de fleste når at blive raske til næste weekend.

Skriv et svar