Pokalsemifinale sikret i ren gyser

På en kold og stormfuld torsdag aften tog en imponerende stor flok ÅFS’ere til Esbjerg med det klare mål at sikre sig en plads i årets pokalsemifinale: 3 kæder, en keeper, to trænere og to medrejsende supportere udgjorde den solide stamme. Modstanderen var sidste års pokalvindere fra Esbjerg, der godt nok har haft det svært i danmarksturneringen, men til dagens pokalkamp var i en mangfoldig og stærk opstilling.

Traditionelt set er hverdagskampe svære at spille, men damerne fra ÅFS lod sig ikke mærke af studier eller lang arbejdsdag. De gik koncentreret til sagen og spillede en rigtig flot og disciplineret 1. periode. Chancer var der nok af, men det sidste held var ikke med ÅFS’erne. Esbjerg var kun farlige i glimt på et par enkelte kvalificerede skud fra distancen, men Cindy Knudsen i ÅFS målet tog sikkert fra.

I 2. periode stod ÅFS’erne knap så godt på banen, og Esbjerg fik mere plads og kom tættere på. ÅFS’erne bevarede dog det generelle spilovertag, men chancerne forblev ved chancer og ’lige ved og næsten’.

Fra 3. periodes start satte ÅFS tempo på og efter blot 25 sekunder lå bolden endelig bag Esbjergkeeperen. Glæden varede dog kort, da Esbjerg hurtigt svarede igen og efter lidt klumpspil foran ÅFS målet fik udlignet til 1-1. Denne stilling varede kampen ud og 10 minutters Sudden Death ventede.

Her var ÅFS altdominerende – de sad fuldstændig på spillet og spillede bolden godt rundt, ventende på de rigtige chancer. Trods spilovertag og tålmodighed kom bolden ikke ind og efter 1 time og 10 minutters spil havde kampen således endnu ikke fundet en vinder. Straffeafgørelsen ventede…

Esbjerg kom bedst fra start og førte efter de første to runder 2-1. Herefter scorede Marie Pedersen sikkert på sit straffe, men det samme gjorde Esbjergpigen – 3-2. Marie Louise Tøttrup udlignede atter stillingen men Esbjerg svarede igen til 4-3. Sidste skytte for ÅFS var Henriette Pasgaard, der trods et umådeligt pres stod imod og bevarede spændingen inden sidste skytte fra Esbjerg. I den afgørende duel mod Cindy Knudsen i ÅFS målet overplacerede Esbjerg spilleren bolden, og ÅFS håbet levede stadig.

Dramaet fortsatte og afgørelsen kunne nu falde efter hver eneste runde. Henriette Pasgaard, der netop havde forlænget ÅFS livet i kampen, blev sat til at skyde først – hun eksekverede upåklageligt, og ÅFS tog teten – 4-5. Nu lå presset på Esbjerg! Cindy i ÅFS målet opfattende lynhurtigt en lille fejl fra Esbjerg skytten og kom godt ud af sit mål, hvilket tvang esbjergenseren til en hurtig afslutning – lige i maven på Cindy. Kampen var afgjort og jublen brød løs.

Nu venter pokalsemifinalen mod Frederikshavn Bulldogs hjemme i ÅFS centret. Nærmere information om tidspunktet for afviklingen af, hvad der bliver Pokalfinalen i Vest følger.

Point – ÅFS:

Marie Pedersen: 1+0
Marie Louise Tøttrup: 0+1

Straffekonkurrence:
Henriette Pasgaard: 2
Marie Pedersen: 1
Marie Louise Tøttrup 1

Skriv et svar