Protesten forfølges ikke

Klubben stod ellers med en god sag i ønsket om en omkamp, efter at en forkert regel blev anvendt i forbindelse med at en AaB-spiller hoppede for tidligt på banen under en udvisning, mens spillet var i gang. Dommerne skønnede i situationen, at AaB-spilleren havde begået en forseelse, en forseelse som blev takseret til en 2 minutters udvisning, men som burde have resulteret i en M2 ifølge spillereglerne. AaB-spilleren markerede sig senere ved at spille en afgørende rolle i AaB’s comeback, og ÅFS havde således ikke haft problemer med at bevise, at situationen havde afgørende indflydelse på kampens resultat. Samtidig er præcedens i sagen klar, da Sunds og Team Århus Floorball for år tilbage måtte spille en kamp om under lignende omstændigheder, og en omkamp lignede således en form sag.

Om situationen siger Lars Erik Bartels, træner ÅFS: ”Det er selvfølgelig skidt at dommerne ikke kendte reglen. Det gjaldt dog stort set resten af hallen, og når ÅFS havde et særligt kendskab til reglen, var det fordi vi fik en identisk matchstraf sidste sæson i en udekamp imod Team Århus. Vi bebrejder derfor ikke dommerne – de tog en modig beslutning i situationen og bakkede faktisk op om protesten, da de var i tvivl om kendelsen. Derudover leverede de en god indsats med mange gode og rigtige kendelser resten af kampen.”

Det var spillerne, der tog den endelige beslutning efter træningen i går aftes, og om det siger vicekaptajn Tina Quist: ”Vi er selvfølgelig ærgerlige. Det havde uden tvivl givet kampen et andet forløb, hvis reglerne var blevet anvendt korrekt, og det er da altid ærgerligt, når en dommerfejl påvirker udfaldet af en kamp. Alligevel var holdet ret enige om, at skrivebordsafgørelser ikke var vejen for ÅFS i denne sag.”

Kampen endte med en 5-4 sejr i overtid til AaB Floorball, og da ÅFS kun er 1 point efter med en kamp i hånden, kan århusianerne stadig selv afgøre om 2.pladsen ender i Århus. Det kræver dog minimum 2 point imod det ubesejrede tophold Outlaws og en sejr over Bulldogs, begge kampe på hjemmebane. Det har ifølge Lars Erik Bartels også haft indflydelse på beslutningen: ”ÅFS kan stadig selv afgøre det. Kan man overhovedet snakke om retfærdighed i denne sag, så er det vel fair, at ÅFS får en chance mere mod Bulldogs og Outlaws. AaB, som jo egentlig ikke gjorde noget galt i situationen, bliver holdt ”skadesfri”, og det er helt op til os selv.”

De to kampe spilles kl. 12.00, d. 19. og 25. februar i ÅFS Centret og opbakning i begge kampe bydes velkommen.

Skriv et svar