Rædsom kamp af 1. damerne

ÅFS Floorball – FC Outlaws 0-11 (0-1, 0-5, 0-5)

Der var lagt op til topopgør i ÅFS centret mellem de to ubesejrede hold i damernes liga i vest, ÅFS Floorball og FC Outlaws. Desværre fes spændingen hurtigt ud af den kamp og endte med en regulær afklapsning af ÅFS’erne.

Damerne fra ÅFS lagde ellers udmærket ud og spillede en godkendt 1. periode, hvor gæsterne fra Frederikshavn godt nok havde en overvægt i de farlige afslutninger, men blot kom på tavlen en enkelt gang. ÅFS forsøgte at spille sit spil og lægge pres på modstanderne, hvilket også lykkedes udmærket i denne del af kampen. Det blev også til en række gode chancer til hjemmeholdet, men stillingen ved pausen var en smal 1-0 føring til FC Outlaws.

I 2. periode virkede det imidlertid til at ÅFS i flere situationer holdte helt op med at spille floorball. Presspillet og specielt returløbet var helt i hegnet og Outlaws kom gang på gang buldrende tre mod to eller to mod en. For meget plads mellem spillerne i forsvaret resulterede i, at Outlaws kunne spille deres hurtige pasningsspil, der gjorde ÅFS’erne rundtossede og førte til fem scoringer fra modstandernes stave. ÅFS viste kun i glimt lidt farlighed foran Outlaws mål – en begrænset farlighed, der aldrig gjorde sig fortjent til at komme på måltavlen.

3. periode mindede en del om 2. men ÅFS kom dog en lille smule mere med. Det var stadig helt klart Outlaws, der førte an, og igen i flere situationer havde succes med det hurtige pasningsspil. ÅFS kom til en række gode chancer, men det var kun Outlaws, der kom på tavlen – det endda hele fem gang, så slutresultatet blev 11-0 til gæsterne fra Frederikshavn.

Det var på mange måder en helt forfærdelig kamp for ÅFS. Holdet fik kun i korte glimt deres eget spil til at fungere og formåede samtidig ikke at dæmme op for specielt Outlaws kontraløb. ÅFS præstationenen var generelt langt under vanlig standard. Samtidig skal det dog også siges, at holdet på dagen mødte et hold, der kunne spille (og fik lov til det) i et tempo, hvor ÅFS’erne slet ikke kunne være. Eneste ÅFS’er, der efter kampen er værd at fremhæve er målmand, Mai-Britt Pedersen, der stod sæsonens første kamp. Det gjorde hun ganske enkelt fremragende, og resultatet yder desværre ikke hendes indsats ret.

Der hersker ingen tvivl om, at FC Outlaws var klart det bedste hold på banen, men resultatet viser trods alt ikke den reelle forskel på de to hold. ÅFS blev straffet hårdt i forsøget på kampen igennem at spille eget spil. Kampen har forhåbentlig lært ÅFS’erne, hvad det kræver for at være med mod en modstander, der straffer hver en fejl og formår at holde højt boldtempo. Det er hårdt arbejde, høj koncentration, disciplin og kloge beslutninger – hele kampen.

Skriv et svar