Tæt kamp mod Blackhawks gav sejr i sidste minut

Lørdag eftermiddag stod den på sæsonens første kamp mod Frederikshavn Blackhawks. Inden kampen lå de to hold á point, og der var dermed lagt op til topkamp. Det afspejlede sig også fra kampens begyndelse, da det var to motiverede hold, som stillede op til start.

Det er dog umiddelbart ÅFK, som får lagt det største tryk, hvilket også giver pote, da Nico får banket en returbold ind i kassen med baghånden efter blot 2min. Trykket fra ÅFK fortsætter, men Frederikshavnerne bidder godt igen.

Knap 10 min. inde i kampen sker der desværre det som helst ikke måtte ske, nemlig endnu en knæskade til holdet. Filippa kommer afsted i en friløber, og hvad der ligner et hændeligt uheld, ender med, at hun lander uheldigt ned på sit knæ, og må udgå for resten af kampen. Uheldet ryster holdet en smule, hvilket er en farlig cocktail mod et hold som Blackhawks. De rykkere tættere på en udligning, og får i perioder trykket ÅFK helt ned. Takket være en velspillende Yessica Buckhave i målet, ender 1. periode med en 0-1 føring til ÅFK.

2. periode bliver en periode med store chancer i begge ender. Spillet bølger frem og tilbage, men endnu engang bliver det ÅFK, som kommer bedst ud af dette. Denne gang er det K, der sender en baghånd afsted. Den bliver rettet af, og svæver over keeperen og ind i kassen til stillingen 0-2.

Men Frederikshavn er holdet, som ikke skal have for meget plads. De udnytter en hurtig spilvending, som kun kræver få sekunder før der er reduceret til 1-2. Desværre går der kun godt 2 min. før de endnu engang er på måltavlen, og kampen er nu helt lige med 2-2 inden 3. periode.

Til sidste periode har ÅFK’erne knap nået at få staven i hånden før Frederikshavn har bragt sig i spidsen med 3-2. Kun 13 sekunder skulle de bruge… Heldigvis var anfører K på pletten igen knap 2 minutter efter, da hun får serveret en super assist fra Perto højt i slottet, som sikkert bliver placeret til stillingen 3-3. Kampen fortsætter i højt tempo, og med flere chancer i begge ender. Det ligner i lang tid, at kampen skal ende uafgjort…

Det får Nico dog sat en stopper for godt 1 minut før tid, hvor hun får serveret en tværpas af Stinne, som bliver placeret yderligt uden chance for keeperen. Det sidste minut bliver efterfølgende brugt på at ryde op i forsvaret, hvor især VP, får brugt de sidste kræfter med en stor indsats i oprydningsarbejdet.

Alt i alt en kamp med masser af intensitet og flotte mål. Især på arbejdsindsatsen kan ÅFK gå fra kampen med oprejst pande. Desværre er det endnu ukendt med Filippas knæ, men hun ønskes en rigtig god bedring, og vi håber snart at se hende på banen igen.

Kampens spiller blev Nicoline Pihl, som ydede en stor indsats både i det defensive og offensive spil.

Point:
Nico: 2 + 0
K: 2 + 0
Perto: 0 + 1
Stinne: 0 + 1

Der er for nylig blevet trukket lod til Pokalturneringens Final 4, hvor ÅFK og Blackhawks render ind i hinanden i semifinalen. Der er dermed lagt op til et brag af en kamp, så sørg for at komme i Brønderslev Hallen og støt dameholdet videre til finalen. Kampen spilles lørdag d. 12. januar 2019 kl. 13.30.