Sejr og 2. plads i hus for 1. dame

– Der var en ledig hal at spille i – uden kran og med dommere
– Carsten råbte ikke i omklædningsrummet, som han plejede
– Esbjerg var (næsten) flere end os
– VI fik den første advarsel for slag i en kamp mod Esbjerg

Ja, det blev på mange måder en underlig og helt ny oplevelse… De mange uforudsete og nye situationer lod dog ikke til at genere ÅFK pigerne, der spillede bolden godt rundt og som forventet sad på spillet. Det kastede dog ikke rigtig noget af sig førend midtvejs i perioden, hvor Thea Ehmsen på en stikning fra Sira Skov prikkede bolden i mål. Kort efter var der igen et mål til tavlen og diskussion om ophavskvinden, men det blev korrekt noteret som værende Camilla Ry på assist fra Anne VP. Efter et målløst powerplay, fandt Andrea Fischel Jasmin Damm til 0-3, og Ry sluttede af med en solotur til perioderesultatet 0-4.

I 2. periode kom ÅFK noget hurtigere ud af point-starthullerne og allerede efter 15 sekunders spil kunne Andrea sætte bolden i nettet efter flot samspil med Ry. Kort efter brændte det på i Esbjerg zonen igen, og her måtte en spiller træder ind i det lille felt for at redde kastanjerne ud af ilden: straffe. Efter weekendens mindre heldige optræden i straffeafgørelsen mod Blackhawks, hvor kun AC formåede at score (og hun var ikke med i Esbjerg), var der basis for at prøve nye skytter af. Valget faldt på Tina Quist, der usvigelig sikkert satte den ind til 0-6. Efterfølgende fulgte målene nærmest som perler på en snor: Jasmin tog en solotur og satte målet til 0-7, Mette Faurholt drev op af venstreflanken og fandt Thea foran mål, der køligt styrede bolden i nettaget, Mia Østerhaug Linde fandt Jasmin med en tværpasning, som hun satte lige i den famøse skraldespandshøjde, Marie Louise Tøttrup rundende højre Esbjerg back og spillede Sira fri på bagerste stolpe, Mia sendte VP afsted i er rush op af banen, som hun afsluttede med et skud i krogen og slutteligt blev Ry under en afventende udvisning spillet fri af Jasmin til 0-12.

Frekvensen af scoringer af tog en smule i 3. periode, men lidt blev det til. Fischel scorede kampens absolut flotteste mål, da hun helflugtede (hedder det det på floorball'sk?) en lang bold fra Mia i mål, Marie Louise øgede på oplæg fra Faur, og Marie Louise og Mia lavede deres klassiske kombi til 0-15. Så fik Esbjerg endelig gevinst af deres anstrengelser og satte en fin reducering på et lidt uopmærksomt ÅFK forsvar, inden kampen blev fandt sin afslutning med endnu 2 ÅFK mål: først Mia på oplæg fra Jasmin, dernæst fulgte Quist op foran mål på et skud fra distancen.

En flot og overraskende stor sejr til ÅFK mod et Esbjerg hold, som man kun kan tage hatten af for. Trods en hård sæson med lutter nederlag, trods en køretid på minimum et par timer til nærmeste modstander, så har de holdt sammen på holdet, fighter og har højt humør. Alt det bedste til dem i slutspillet.

Med sejren – og det samtidige nederlag til AaB mod Blackhawks – sikrede ÅFK sig for første gang i MANGE år, en 2. plads i liga vest. Det var første gang, at alderspræsidenten, Marie Louise Tøttrup, der har været med de sidste 10 år, sluttede så højt placeret i grundspillet – og første gang, at en af de nye i ÅFK trøjen, Jasmin Damm, prøvede at slutte så lavt;)

Damerne spiller deres sidste grundspilskamp mod netop AaB lørdag kl. 17.00 i TST. Kom og hjælp dem med at cementere 2. pladsen!

WOM: Camilla Ry

Point og straf
Jasmin Damm: 3+2
Mia Østerhaug: 2+3
Camilla Ry: 3+1
Andrea Fischel: 2+1
Marie Louise Tøttrup: 1+2
Thea Ehmsen: 2+0
Tina Quist: 2+0
Anne VP: 1+1
Sira Skov: 1+1
Mette Faurholt: 0+2

Skriv et svar