Sejr og uafgjort i Sunds.

ÅFS’ 1. divisionsherrer var i weekenden på træningslejr i Sunds, hvor det blev til to opgør mod ligaholdet fra Sunds SFC.

ÅFS stillede med flg. spillere i weekenden:

Målmand: Anders Sloth (debut)
Backs: Rico Mikkelsen, Jens Ørhøj, Mads Skytte & Jesper Bertelsen (lørdag)/Anders Brøns (søndag)
Forwards: Lars Erik Bartels, Jan Rise, Anders Jensen, Lars Skytte, Michael Buch, Laust Jørgensen (debut)
Statistiker: Stig Isidor (pga. skade)

Lørdag kl. 17.30: Sunds SFC – Århus FS 1-4 (1-2; 0-1; 0-1)

ÅFS startede noget usikkert i det første opgør, og midtjyderne, der synes lidt længere fremme i forberedelsesfasen, startede bedst. Allerede efter 40 sekunder bragte værterne sig på 1-0, da ÅFS ikke blev organiseret ordentligt i egen zone, og en ellers stærkt spillende Anders Sloth ikke fik lukket forreste stolpe.
ÅFS spillede sig dog hurtigt ind i kampen. Det taktiske oplæg blev holdt, og spillerne arbejde hårdt for hinanden. Inden periodens udløb havde Anders Jensen bragt ÅFS i front. Først med et flot trækskud fra højre side op i modsatte hjørne, og siden i undertal, hvor han erobrede bolden og afdriblede en mand for så at udplacere målmanden.
Gennem de sidste to perioder viste ÅFS god disciplin og Sunds kom kun få gange til store chancer, hvor Anders Sloth var sikker på sin plads i målet. Viljen og indstillingen blev fastholdt, hvilket to gange gav scoringer fra tæt hold efter riposter. Lars Erik Bartels og Lars Skytte var ÅFS’ to sidste målscorere i en kamp, der må betegnes som en meget tilfredsstillende debut for Anders Brøns og for de to nye spillere Anders Sloth, der er kommet til fra Herning, og Laust Jørgensen, der er rykket op fra 2. holdstruppen.

1-1 Anders Jensen
1-2 Anders Jensen
1-3 Lars Erik Bartels
1-4 Lars Skytte
(Assists ikke noteret – beklager)

Søndag kl. 14.30: Sunds SFC – Århus FS 4-4 (2-2; 1-0; 1-2)

Det var tydeligt, at midtjyderne havde læst på gårsdagens lektie – samt at ÅFS spillerne var slidte fra kampens start. Først kunne midtjydernes bedste mand Lasse Olesen i undertal udnytte en god kontrakombination og inkonsekvent forsvarsspil til at bringe Sunds i front, og senere i 1. periode slog samme Olesen til med en flot scoring med baghånden til 2-0.
ÅFS mandede sig dog op, og først kunne Lars Skytte på oplæg fra Laust Jørgensen reducere til 2-1, hvorefter Jens Ørhøj efter en frislagsaflevering fra Rico Mikkelsen udlignede til perioderesultatet 2-2.
I anden periode spillede ÅFS ganske fornuftigt til trods for, at såvel Anders Jensen, Michael Buch og Jan Rise havde problemer med småskader, der dog ikke er alvorlige. Skarpheden manglede dog, og til trods for at ÅFS vandt skudstatistikken for perioden med 23-5, var det midtjyderne, der leverede periodens eneste scoring.
Tredje periode var nogenlunde lige, og i to tilfælde skulle ÅFS være glade for Anders Sloths evner i målet. ÅFS blev dog ved med at skabe mange chancer, og to gange fik Jens Ørhøj stødt frem fra sin backposition og scoret. Først efter en glimrende pasning bag fra mål fra Lars Erik Bartels, og siden med et velplaceret trækskud efter en bolderobring midt på banen.
Det lykkedes dog atter Sunds-profilen Lasse Olesen at slå til efter et boldtab fra ÅFS, så kampens resultat blev 4-4, hvilket må betegnes som retfærdigt til trods for, at ÅFS vandt skudstatistikken sikkert.

2-1 Lars Skytte (Laust Jørgensen)
2-2 Jens Ørhøj (Rico Mikkelsen)
3-3 Jens Ørhøj (Lars Erik Bartels)
3-4 Jens Ørhøj

Alt i alt en meget udbytterig weekend for træneren og holdet, der viste, at takterne er der. Der er dog stadig meget at arbejde med, hvilket dog er naturligt, når træningen med bold, taktik, powerplay, frislag osv. har været yderst begrænset indtil videre i den fysisk prægede optaktsfase.

Skriv et svar