Sejr over Esbjerg giver 1. damerne førstepladsen i ligaen

Esbjerg Sharks – ÅFS Floorball 3-4 (1-0, 1-0, 1-4)

Efter endnu et drama på udebane mod Esbjerg hev ÅFS 1. damer for 2. weekend i træk en sejr hjem i de døende sekunder og fører i øjeblikket ligaen i vest med maksimum point for to kampe.

ÅFS indsatsen i de to første perioder mod Esbjerg mindede skræmmende meget om den lidet imponerede indsats mod Team Århus i sidste weekend. Begge perioder var kendetegnet ved et ÅFS opspil, der ikke fungerede optimalt, men dog blev bedre og bedre efterhånden som kampen skred frem. Holdet kom til for få afslutninger og lavede mange personlige fejl, der gang på gang skabte farlige situationer foran eget mål. Det hårdt fightende Esbjerg hold lagde et ekstremt højt pres, som ÅFS’erne havde svært ved at spille sig ud af. Sammenlagt betød det at Esbjerg efter kampens to første perioder førte 2-0. Det var alt andet end tilfredsstillende – og som ÅFS damerne forhåbentlig også har gjort, ligger vi derfor hurtig denne del af kampen på hylden.

I 3. periode kom der endelig damp på ÅFS kedlerne, og fra kampens start blev der lagt et solidt og effektivt pres på hjemmeholdet. Det gav endelig Esbjerg keeperen lidt at lave, og efter en række gode chancer kom der endelig hul på bylden midt i perioden. Henriette Pasgaard blev spillet fri i toppen af slottet efter en hurtig spilvending og omsatte resolut chancen til mål. Med friskt fiskerblod på tænderne tog Annika Vatnhamar blot et minuts tid senere en god solotur, hvor hun ålede sig igennem de møre masker i Esbjerg forsvaret og til sidst satte bolden sikkert i nettet. Det var Annikas første floorballmål, men helt sikkert ikke det sidste! ÅFS fortsatte presset og brød gang på gang det rådvilde Esbjerg spil. Med blot 2.30 tilbage på haluret bragte ÅFS sig foran i kampen, da en afslutning forbi mål via bagbanden spillede en ÅFS’er fri ved bagstolpen, så bolden blot skulle prikkes over stregen. Damerne fra ÅFS var ovenpå og endelig foran. Glæden varede dog kort, da Esbjerg blot et halvt minut senere kæmpede sig tilbage i kampen med en udligning til 3-3. Efter en udvisning til Esbjerg fik ÅFS et lille minut til at ændre på stillingen, og efter et noget rodet powerplay endte bolden hos Diana Olesen, der med ryggen til målet bankede til den i luften med baghånden og dermed hev sejren tilbage i ÅFS favnen – og her blev den.

Endnu engang kan ÅFS takke sig selv for en alt for spændende kamp. For mange fejl og manglende koncentration i de første to perioder var igen tæt på at koste sejren, og uden fremragende spil af Annette Kjelgaard i ÅFS målet havde Esbjerg føringen været større og umulig at hente på blot én god periode. Kampens sidste periode kan ÅFS pigerne imidlertid tage med sig. Her sad de tæt på Esbjerg pigerne, havde masser af erobringer, mange chancer og ikke mindst scorede de fire mål. På ÅFS holdet er det værd at fremhæve Marie Pedersen, der som følge af en række afbud var flyttet ned på en uvant plads. Hun løftede imidlertid den byrde på fremragende vis og var som en af de få yderst stabil defensivt samtidig med, at hun satte sig igennem i spillet frem ad banen og hele tiden selv formåede at være farlig.

ÅFS damernes næste kamp er søndag den 21. oktober kl. 18.30 på hjemmebane mod Team Århus. Her ville det være rart at se holdet holde niveau i alle tre perioder.

Skriv et svar