Sejr på billig baggrund

Med en 13-2 sejr over rækkens treer fastholdte 1. divisionsherrerne sin plads i toppen i parløb med Herning. Da vestjyderne tydeligt havde nedprioriteret kampen, var der aldrig spænding om udfaldet – og ÅFS viste kun klassen i de første tyve minutter af kampen.

Julefrokosttid eller ej – så burde en kamp i landets næstbedste række mellem nummer 2 og 3 holde et vist niveau! Men da Esbjergs førstehold ikke havde samme holdning, var det i stedet en blanding af juniorspillere og andetholdsspillere, som ÅFS var oppe mod lørdag eftermiddag. To sikre points og muligheden for at få spillet til at glide mod en lettere modstandere var udsigten før kampen. Førstnævnte lykkedes 100% – mens sidstnævnte nok kan diskuteres bagefter.

1. periode udviklede sig som spil til et mål, og der var tydeligt tale om klasseforskel mellem de to hold. Efter 1.50 var stillingen 2-0 – og føringen blev inden pausen udbygget til 7-0 uden større problemer. Perioden bød på flere flotte scoringer – specielt havde kæden med Lars Skytte, Michael Buch og Lars Erik Bartels held med snævre afleveringer tæt omkring mål.

Den midterste periode var præget af større ineffektivitet og omstændig boldomgang fra ÅFS, hvilket gav gæsterne muligheder for at følge med. Så til trods for at hjemmeholdet havde en massiv overvægt i boldbesiddelse lykkedes det to gange Esbjerg at reducere efter defensive kiksere hos ÅFS. Dette betød, at perioden kun blev vundet med 3-2. Johan Dubbelman blev i denne periode noteret for sit første point i ÅFS-trøjen efter oplæg til Anders Jensens 9-2 scoring.

Gnisten var mere eller mindre gået af hjemmeholdet og kampen inden sidste periode, der heller ikke blev den store oplevelse for publikum. ÅFS gjorde ikke mere end det mest nødvendige og undlod virkeligt at straffe gæsterne. Midt i perioden scorede ÅFS 3 gange på halvandet minut, og det var så det væsentlige ved denne periode.

Kampen kom aldrig til at udtrykke, hvor ÅFS står niveaumæssigt pt – dertil var modstanden for svag. På positivsiden kan nævnes, at pointene stadig er pænt fordelt ud på begge kæder. I denne kamp lavede 1. kæden 13 pts mod 2. kædens 12 pts., hvilket ligeledes er billedet på sæsonbasis, hvor fordelingen er 34-33.

Sidste kamp inden julepausen spilles søndag d. 5. November kl. 15.00 i Vissenbjerg. I første opgør mellem de to hold i sæsondebuten vandt ÅFS 8-0, så alt andet end en sejr er uacceptabelt i kapløbet med Herning om den direkte oprykningsplads.

Points for ÅFS:

Anders Rognerud: 3 + 2
Michael Buch: 2 + 3
Anders Jensen: 3 + 1
Lars Skytte: 3 + 1
Lars Erik Bartels: 1 + 1
Jens Ørhøj: 0 + 2
Stig Isidor: 1 + 0
Jesper Vangkilde: 0 + 1
Johan Dubbelman: 0 + 1

Skriv et svar