Sejr på straffeslag i Sunds

Efter et hæderligt nederlag på udebane mod DM-favoritterne fra Rødovre, drog ÅFK’s ligaherrer onsdag aften til Sunds, hvor der var vigtige points på spil. En tredjedel henne i sæsonen har der tegnet sig et billede af, at ÅFK ligger i en felt fra 5. plads til 10. pladsen, hvor de interne kampe bliver afgørende for placeringerne – og med et nederlag tidligere til Blackhawks, skulle ÅFK have points med fra Sunds.

På forhånd var holdet ramt af afbud de to landsholdsspillere Christian Bendtsen og Brian Nielsen, så der ventede en svær opgave. Første periode var præget af to jævnbyrdige mandskaber med godt kendskab til hinanden, og perioden endte uden scoringer.

Anden periode startede dog med en lynscoring, da Mathias Christoffersen efter 24 sekunder flot flugtede en lang aflevering fra Niclas Højholt i nettet til 0-1, og efter to minutter blev det 0-2, da Lars Skytte var på plads foran målet og sneg bolden ind ved nærmeste stolpe. Herefter blev kampen afbrudt i flere minutter, da det ene dommer var nødsaget til at udgå af kampen – kampen blev senere igangsat og færdiggjort med kun en dommer, der på imponerende vis gennemførte kampen på flot vis. Sunds vandt sig spillemæssigt ind i kampen, men Kristian Thorup var godt på plads i ÅFK-målet, og efter 16 minutter af perioden kunne Anders Kristensen gøre det til 0-3 på en god afslutning efter et boldtab af hjemmeholdet i midtzonen. I modsætning til af flere af sæsonens tidligere kampen lå kynismen omkring de to mål hos ÅFK, og hjemmeholdet tog en tidlig timeout. Desværre fik ÅFK ikke tre-måls-føringen med til pause, da en sløv ÅFK-udskiftning førte til 1-3 reducering.

Starten på tredje periode stod der Sunds på, og på bare tre minutter var stillingen vendt til 4-3. Først fik ÅFK ikke afvist et indløb over midten, dernæst fandt en langskud sin vej til målet via en afretning og siden førte et powerplay til en Sunds-føring, og dermed var det Magnus Forsbergs tur til at udnytte sin timeout mulighed.

ÅFK svarede godt igen, og en hurtig udnyttelse af et powerplay betød 4-4, da Anders Kristensen styrede Mathias Christoffersens afslutning i mål, og så tog Anders Kristensen eller helt over, da han med scoringer til såvel 4-5 og 4-6 gjorde sig selv til 4-måls-skytte efter otte minutters spil af tredje periode. Dermed lå ÅFK godt til i jagten på tre points, men en uprovokeret fejl kostede en 5-6 reducering og satte Sunds på jagt efter udligningen, der desværre med tre minutter igen blev en kendsgerning. Trods en stor mulighed i de sidste sekunder til ÅFK, endte den ordinære tid dermed 6-6.

De 10 minutters overtid betød ingen scoringer – Sunds var tættest via en powerplay mulighed – og dermed skulle bonuspointet placeres via straffeslagskonkurrence. Her åbnede Sunds med en scoring, som dagens Man of the Match Anders Kristensen udlignede – herefter brændte begge holds tre næste skytter, og da Sunds på femte mand scorede, blev presset lagt over på Niclas Højholt, hvilket han sikkert stod imod og udlignede. Sunds’ sjette mand brændte, og dermed blev matchvinderkortet sendt over til Anders Kristensen, der med sin anden straffeslagsscoring og sjette mål på aftenen, sendte to points til Århus.

ÅFK har nu kamppause frem til 8. november, hvor Benløse venter på udebane. Kamppausen kommer på et godt tidspunkt på ÅFK, der i den sidste tid har været præget af skader og afbud, der har præget træningskvaliteten. Denne er der nu mulighed for at løfte, inden der vente fire meget vigtige opgør mod Benløse, Hvidovre, Vendsyssel og AaB inden for to uger i november, inden der venter en tidlig kampmæssig juleferie på grund af VM.

Skriv et svar