Sejr i sidste hjemmekamp

Dame 1 tog tirsdag aften imod Frederikshavn Blackhawks i sidste hjemmekamp før jul, med en 4-1 sejr til følge.

Spillet bølger lidt frem og tilbage i begyndelsen af kampen med gode chancer til både Helander og Filippa. Det er dog Blackhawks som kommer først på måltavlen halvvejs i periode. Det skal vise sig at være netop de to før omtalte, som er pointmagere på første ÅFK scoring. 1-1 efter en længere skudveksling, hvor Blackhawks keeperen til sidst ender med at vikle sig selv ind i nettet. Scoringen falder i tiden 13.45. Snart efter har Stinne og Nicoline et flot gennemspil, og Yessika tager en flot redning på en kontrabold. ÅFK har sat sig på kampen, men det til trods får de ikke scoret yderligere.

I anden periode forstærker hjemmeholdet sig med Mette og er i fortsat dominans. Flere store chancer bliver dog ikke omsat til mål og i stedet sætter Blackhawks bolden i nettet på et frislag tæt under mål kort før periodepausen. Til holdets held annulleres målet og perioden ender 1-1 selv efter endnu et par gode forsøg fra ÅFK.

Tredje periode sker der målmandsskifte, Anna kommer på kassen, og perioden starter med et højt tempo og pres fra hjemmeholdet. Julie P. sender bolden på stolpe, Filippa er ved at sætte en helflugter på en lang bold og i power play skaber holdet flere gode chancer, dog uden scoring. Der kommer til gengæld hul på bylden på et efterfølgende frislag i tiden 4.42, hvor Helander sætter den ind. Assist Thaarup. Kort efter scorer Thaarup efter et langt løb fra egen zone på en tværpas fra Thea. Målet noteres som selvmål. Igen kort tid herefter falder den fjerde ÅFK scoring, igen Helander og Filippa i kombination. Med 10 minutter igen laver Anna en stor redning, og der synes at komme mere ro på spillet. I al fald ind til ca. 5 min. før tid, hvor Blackhawks tager en timeout og herefter lægger lidt højere pres perioden ud. Ikke desto mindre er det ÅFK, som slutter kampen af med gode chancer uden held, og holdet vinder 4-1 i sidste hjemmekamp for i år.

Kampens spiller: Nicoline Pihl

Point:

Filippa 1 + 1

Helander 3 + 1

Thaarup 1 + 1 (målet noteret som selvmål)

Thea 0 + 1 (målet noteret som selvmål)