Sejr – trods alt.

Spillere: Se kampprotokollen.

Den 29-02-2004 drog det sejrsvante mandskab fra ÅFS2 afsted mod Skanderborg, nogle i bil og tre ildsjæle i bus 202. Taktikken var den samme som altid – opspil langs banden, og stensikkert forsvar. Vi var jo kommet for at vinde.
Efter 10 sekunder (!) fik Anders Nielsen slået det fast, da han resolut sendte bolden i netmaskerne bag den udmærkede Skanderborg keeper. Desværre blev det lidt en mental sovepude sammen med det fact, at vi i lang tid har klaret det godt på banen. Skanderborgs rutinerede kræfter slår til 2 gange indenfor 11 sek og pludselig er vi bag 2-1 i en kamp, som vi burde sidde godt og grundigt på. Mandskabet kæmper dog ufortrødent videre, og det giver pote i det 7. minut, hvor Poul Nyborg får udlignet til 2-2. Efter denne meget livlige start har vi svært ved at få tingene til at hænge sammen på banen og spillet bliver lidt for meget tju-hej-floorball, hvor bolden suser fra en ene ende til den anden. Specielt haltede samspillet mellem backs og center i denne periode. Som en understregning af dette kunne en gammel kending Pauli Nielsen gøre det til 3-2 inden periodepausen.

Periodepausen blev brugt på at understrege vigtigheden af kommunikationen mellem backs og center – for det var forsvaret der haltede. Ligeledes blev der fokuseret at spille den nemme aflevering, så Hawaiihockey'en opad banen blev undgået.

I anden periode var forsvarsspillet og kommunikationen med centeren meget bedre og det var udelukkende Skanderborgs keeper der holdt os fra at score. Det skal dog også siges at vores Kristian Lange stod en fremragende kamp i målet mod Skanderborgs erfarne skytter. Efter en situation, hvor de fleste nok ville have givet hjemmeholdet 2 minutters udvisning, så fik vi en udvisning for at få skubbet en spiller henad gulvet og over i bolden. Undertallet blev dog overstået uden problemer, men desværre blev der umiddelbart råbt skift fra bænken, hvilket de trætte undertalsfolk selvfølgelig straks reagerede på. Resultatet blev at Skanderborg lynhurtigt udnyttede forvirringen og scorede til 4-2 på en sagesløs Kristian. Nu kunne vi godt skimte nederlaget i horisonten…

I periodepausen, blev den lille episode hurtigt overstået – vi måtte videre: VI VAR JO KOMMET FOR AT VINDE. Bagud 4-2, så vidste vi det skulle være nu, hvis vi skulle med sejrstoget. Det fåtallige Skanderborg-hold var ved at være meget trætte, så chancen var der stadig. Kodeordene var fight, koncentration og fight. Skanderborgholdet skulle ikke have et sekunds ro.

Taktikken gav pot straks fra starten af 3. periode, hvor Laust Jørgensen efter 1 minut lynede et trækskud op i krogen, som han altid gør til træning. Dejligt at se. Midt i perioden formåede vi for første gang i sæsonen at lave et friskudsmål på en fornuftig opstilling (eller var det omvendt….) Anyways – Thomas Quist kunne – med al den tid i verden han ville have – trække bolden op i nærmeste målhjørne. Et flot mål og et vigtigt mål. Stillingen var nu pludselig 4-4 og vi var pludselig mere end godt med i kampen igen. På endnu en god opstilling – accepteret af alle ÅFS'ere – kunne Poul Nyborg lyne igen og gøre det til 4-5. Tilsidst kastede Skanderborg alt frem og der blev brugt et par timeouts på at kølne hjernen lidt ned i vores ende, så vi kunne undgå udvisninger og spille som vi havde gjort i 2. og 3. periode. Til allersidst tog Skanderborg deres keeper ud og Nicolai Hedelund kunne gøre det til 4-6 efter lidt fægtning sammen med Benny Johansen ;).

Alt i alt fik vi altså, hvad vi kom efter trods alt. Det jeg vil tage med fra kampen er evnen vi viste til at komme ud af en dårlig periode, og det sikre og sammentømrede spil vi viste i 2. og 3. periode.

Men der er ingen tvivl om, at sovepuden ikke skal tages med på næste søndag, hvor de nærmeste konkurrenter fra Bjerre vil forsøge at stjæle VORES 1. plads. Det skal de fandme ikke have lov til. Så gutter vær klar imorgen! Vi har fortjent vores position, og det skal vi ud og vise.

Plusser: Sikkert spil i 2. og 3. periode på en dårlig dag. Supergode frislagsopstillinger – fungerede for første gang.
Minusser: Tendenser til tju-bang bold og ugennemtænkt spil.

Skriv et svar