Sejr trods svingende præstation.

ÅFS’ 1. divisionsherrer kom aldrig rigtigt i gang i udekampen mod Odense FC. Alligevel rakte det til en sikker 7-3 sejr i en kamp, hvor sidste sæsons topscorer-duo igen trådte i karakter.

Det var med favoritværdigheden ÅFS gik på banen, og det var måske det, der tyngede holdet. Fra start leverede holdet talrige simple opspilsfejl, der gav værterne gode muligheder. Og på den baggrund var det vel egentlig ikke ufortjent, at den hårdtskydende nordmand Ola Kristensen efter 3 minutter bragte Odense i front, da han fik alt for meget plads i midtzonen.

Sidste kamp i Herning bar præg af et uskarpt powerplay fra ÅFS’ side, og dette blev der rettet op på, da Odenses første udvisning midt i perioden blev udnyttet via fornuftigt opbygget spil, hvor Anders Rognerud til sidst kunne lægge en god pasning fra Anders Jensen i et tomt mål fra en spids vinkel. Reel udspilning af Odense-boksen og målmanden.
Efter 17 minutter slog samme duo til, da ÅFS sikrede sig en 3-mod-2 kontra, hvor Jensen igen fandt Rognerud til scoring. Og kort inden periodens udløb lykkedes det Jens Ørhøj – med lidt hjælp fra Odense-keeperen – at afslutte en solotur til pauseføringen 1-3.

Anden periode startede imponerende af ÅFS’ 2. kæde. I deres første skift fandt Lars Erik Bartels en fri spillende træner Anders Brøns, der med et slagskud fra distancen passerede målmanden, og næste skift var det så atter Lars Erik Bartels, der var i oplæggerens rolle, da Lars Skytte fra “slottet” fladt kunne øge til 1-5.
Kun 8 sekunder senere fik værterne dog reduceret, da de i en 3-mod-2 situation passerede Anders Sloth.
Mod periodens slutning slog ÅFS’ overtal igen til – og på samme vis som tidligere var det Anders Jensen, der fandt Anders Rognerud, der klappede bolden sikkert i nettet til periodens slutfacit 2-6.

Tredje periode åbnedes med et langt ÅFS powerplay som følge af en 5-minutters-udvisning til Jesper Fihl i slutningen af anden periode – men denne gang manglede skarpheden, hvilket i øvrigt er ganske typisk for et overtal lige efter en pause.
I stedet fik Odense reduceret efter knap fem minutter, da en misforståelse i ÅFS-opspillet blev vendt til en Odense-kontra, der med en lidt heldig afslutning gik i mål til 3-6.
ÅFS lod sig frustrere af Odenses højere pres, og spillet kom ikke til at flyde i perioden – dog var der flere muligheder til at øge føringen, inden Anders Jensen efter en pasning fra Jens Ørhøj med 2 minutter igen lukkede kampen til 3-7.

På positiv-siden kan noteres de to points – samt at de to måltyve fra sidste sæson Rognerud og Jensen præsterede henholdsvis 3+0 og 1+3 – og at overtallet viste fremgang. Til gengæld virkede indstillingen til tider noget slap, og såvel opspillet som den defensive organisation haltede kraftigt i store perioder af kampen. Odense skal selvfølgelig også krediteres for dette, men ingen tvivl om at der var flere spillere, der var et godt stykke under vanlig standard.

ÅFS spiller i næste weekend hjemme mod Esbjerg lørdag d. 27.11.2004 kl. 17.00, hvor ÅFS med en sejr kan tage et stort skridt i at sætte såvel Esbjerg og Odense fra top 2. Der har vist sig at være visse usikkerheder omkring, hvor vidt gæsterne møder til kampen. Vi vil informere om kampens afvikling så snart der vides mere.

Points af ÅFS:
Anders Jensen: 1+3
Anders Rognerud: 3+0
Jens Ørhøj: 1+1
Lars Erik Bartels: 0+2
Anders Brøns: 1+0
Lars Skytte: 1+0

Skriv et svar