Sejren gled af hænde i sidste minut.

En disciplineret indsats gennem 60 minutter mod oprykningsfavoritterne fra Herning FC var kun 40 sekunder fra at give fuldt udbytte – men ÅFS måtte nøjes med 2-2 i den sidste ende.

ÅFS var til dagens opgør ramt af afbud fra Jesper Vangkilde, og da Anders Rogneruds håndsskade stadig holder ham væk fra banen var det en svækket ÅFS-offensiv, der stillede op til det svære opgør mod Herning, der mønster en stærk blanding af rutine og talent. ÅFS kunne i stedet præsentere den nytilkomne svenske debutant Johan Dubbelman, der gled ind som backmakker med Mads Skytte og leverede en god indsats.

Kampen var hele vejen igennem præget af to hold, der fokuserede på at holde det defensive udgangspunkt og begrænse antallet af fejl. I kampens 1. periode havde ÅFS svært med at spille sig forbi et velorganiseret midtjysk hold, der dog led af samme problem den anden vej, og perioden bød ikke på mange scoringschancer. Lars Skytte var dog tæt på, men Kaj Jensen i Herning-målet klarede flot. I stedet kunne Herning med 13 sekunder tilbage af 1. periode bringe sig i front, da ÅFS’ organisation i egen zone blev brudt, og Thomas Jørgensen kunne styre en god pasning fra Morten Mølby forbi Anders Sloth i ÅFS-målet.

Der var dog ingen grund til de store justeringer i periodepausen, og allerede i første skift af 2. periode lykkedes det Anders Jensen at udnytte Stig Isidors oplæg til udligning 1-1 efter godt arbejde tæt omkring mål. Herning fik et par powerplaymuligheder i perioden, men en velorganiseret århusiansk boks holdte landsholdsspiller Kim Olesen og hans tropper fra fadet. I den anden ende var Laust Jørgensen og Mads Skytte tæt på at bringe ÅFS i front, men 1-1 holdte perioden ud.

En matchning overfor Hernings A-kæde med Mølby, Jørgensen og Olesen gav ÅFS et overtag, men kampen fortsatte uden mange chancer foran de to målmænd. ÅFS kom dog i front, da Michael Buch i en indøvet rotation i offensiv zone fandt Lars Skytte i højre side, og anføreren sendte et velplaceret trækskud i nettet til 2-1.

Senere i perioden blev Anders Jensen snydt for et straffeslag, da Hernings målmand først lavede liggende spil udenfor feltet, og da han var rundet, blev Jensens stav låst af en Herning-back, da bolden skulle lægges i kassen. Herning forsøgte at komme tilbage i kampen, men ÅFS-defensiven og box-playet holdt stand.

De afsluttende minutter af kampen ville ÅFS dog gerne gøre om igen. En gylden 5-mod-3 chance for at lukke kampen blev forspildt, og i kampens afsluttende minutter er ÅFS i overtal, og kan køre kampen hjem.
Et boldtab i offensiv zone, en lang bold fra en Herning-back, en kikset ÅFS-tæmning i midtzonen – og en soloaktion af Kim Olesen betød i stedet, at Herning kunne udligne med 40 sekunder tilbage. ÅFS når aldrig at skabe en sidste scoringsmulighed, og topkampen slutter 2-2. Et resultat som midtjyderne kan være mest tilfreds med, men som heller ikke kan betegnes som fuldstændigt uretfærdigt.

Efter denne glimrende holdindsats kan ÅFS nu holde en lang kamppause, hvor Anders Rognerud forhåbentligt kan vende tilbage til truppen, og spilsystemet kan blive optimeret. Herefter følger et hårdt program med udekampe i Esbjerg, Herning og Odense fra d. 24. oktober.

Matchfakta:

1. periode:
0-1 Thomas Jørgensen (Morten Mølby)
2. periode:
1-1 Anders Jensen (Stig Isidor)
3. periode:
2-1 Lars Skytte (Michael Buch)
2-2 Kim Olesen

Skriv et svar