Semifinale: ÅFK vs. Blackhawks vol. 1

Den lange version:
Lørdag var ÅFK damerne taget mod Frederikshavn for at spille den første af semifinalekampene. Inden kampen lagde Blackhawks’ mindste fans ekstra pres på ÅFK-spillerne med slagsangen ”Solen skinner Blackkhawks vinder, månen gaber de andre taber”.

Der var fra kampstart højt tempo og intensitet og det stod  klart, at begge hold ville kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne for at vinde hver eneste bold.

8 minutter inde i første periode scorede Anika Bengtsson første mål for hjemmeholdet, assisteret af Caroline Christoffersen. Stillingen 0-1 holdt perioden ud, på trods af flere chancer til begge kæder fra ÅFK.

I pausen blev der snakket om, nye muligheder / løsninger, og efter blot 5 minutter profiterer ÅFK af snakken .  VP driver op i midten, afleverer til Thaarup, der ligger den videre til Natascha Phil som udligner til 1-1. Jublen efter scoringen kom ikke kun fra ÅFK-bænken. ÅFK tilskuer fyldte den ene halvdel af langsiden og de gav god opbakning. Halvvejs i perioden opstår der forvirring – ÅFK har en dame for meget på banen. Den går ikke og holdet høster  2 minutter. I boxplay viser pigerne endnu engang kampgejst og formår at drille det Frederikshavnske powerplay med en del bolderobringer og spilforstyrrelser. Både forsvaret og Yessika i målet afværger skudforsøg, men i overtallets sidste sekund sætter Anika Bengtsson en bold lige i krydset på bagerste stolpe og Blackhawks er foran 2-1.  Hun blev assisteret af Helle Grønbech. 2-1 er slutresultatet for 2. periode.

I tredje periode er ÅFK helt klar fra start. Efter bare 50 sekunder udligner Julie Perto til 2-2.  20 sekunder efter får ÅFK frislag foran målet. Første kæden tester en ny frislagskombination og den giver pote. Cecilia Di Nardo score til 3-2, assisteret af Tina Quist.  Frederikshavn får efter 5 minutter kampens anden 2 minutters udvisning. Denne får ÅFK ikke udnyttet. Begge hold har fine chancer, men Di Nardo er skarpest og øger efter 8 minutters spil ÅFK føringen til 4-2. Kampprotekollen giver VP assisten, men hun sad på bænken og jublede. Det var Jasmin Damm, der var på banen (17 og 77 kan være svære at kende forskel på).  Efter denne scoring tager hjemmeholdet timeout. ÅFK træner-teamet forbereder spillerne på, at Blackhawks går højt, hvilket viser sig at holde stik. Holdet holdt føringen på 4-2 til slutfløjtet og vandt dermed første kamp i semifinalerækken mod Blackhawks.

Pigerne vil gerne sige tak for den store opbakning i hallen og håber at se så mange som muligt lørdag i TST, hvor det går løs med kamp nummer to mod Blackhawks!

Den korte version:
ÅFK vandt første kamp i semifinalerækken mod Blackhawks 4-2.

Periodecifrene var: 1-0, 1-1. 0-3.

Mål for ÅFK:
Natacha Phil, Julie Perto, Di Nardo x2.

Mål Blackhawks:
Anika Bengtsson x2.

/Christina

Skriv et svar