ÅFK 1 damer

Sidste stop for 1. dame – superfinalestævne og bronzekamp

I morgen skal 1. damerne kæmpe om bronzemedaljen til dette års superfinalestævne. Der var både sørgmodige tilbageblik og håbefulde tanker, da vi snakkede med træner- og anførerteamet.

”Sæsonen 2018/2019 vil i Århus Floorball Klub først og fremmest blive husket for de mange skader, som sæsonen igennem er regnet ned over holdet. I løbet af tre sorte uger i efteråret blev et helt anførerteam lagt ned med tre alvorlige knæskader.

Holdet måtte i denne periode omstille sig flere gange for at få det til at gå op, og da Julie Perto i december desværre valgte at lægge staven på hylden, måtte holdet for alvor starte forfra og bygge op igen.

Heldigvis har holdet haft et godt, sundt og stærkt fundament, hvor de store uheld har rystet holdet mere sammen, og nu står stærkere som hold. Med fight, vilje, blod, sved og tårer har pigerne formået at være et hold og støtte hinanden – det har betydet, at holdet har rykket sig i den rigtige retning.

Nogle nye kræfter har måtte gå ind og tage ansvar, hvilket er gjort med succes. Flere har formået at udvikle sig hurtigere end forventet og taget et stort ansvar på sine skuldrene.

Undervejs har dette også skabt nogle gode og måske overraskende resultater, bl.a. i første semifinale mod Copenhagen, hvor det desværre endte med et nederlag i overtid. Den var der ikke mange, som havde set komme i Floorball Danmark, men præcis i denne kamp, stod det klart, hvor stærkt holdet er, når fight og vilje er på sit højeste.

Halvvejs i sæsonen satte holdet sig et nyt mål, og her stod det klart, at sidste stop skulle være superfinalestævnet. Målet er nået og en bronzekamp venter. Det er nu, og Blackhawks venter endnu engang. Holdene har gennem hele sæsonen spillet gode tætte kampe, og der er derfor også lagt op til en super kamp.

Desværre er holdets uheld ikke ovre, og derfor er hele tre profiler, Nico, VP og Stinne, desværre tvivlsomme til kampen grundet skader og sygdom. Det efterlader dermed favoritværdigheden til Frederikshavnerne, men pigerne vil stadig yde alt hvad de har i kampen om at hive bronzemedaljerne hjem til Aarhus.

Årene fremad tegner godt for ÅFK, hvis den grundstamme som er bygget op i år fortsætter, og de skadede profiler vender retur. Det bliver bestemt spændende at følge.”

På vegne af Århus Floorball Klub, bestyrelsen og Formanden ønsker vi damerne al held og lykke i morgendagens kamp mod Frederikshavn Blackhawks. Kampen spilles kl. 10.00 i Esbjerg, der er vært for årets Superfinaler.