Sikker sejr i første kamp

Da den første nervøsitet var forsvundet, begyndte spillet at flyde og 1. periode blev således vundet 2 – 0.

Fra 2. periodes start forsatte pigerne de gode takter, og efter 4:48 kunne Mia Østerhaug levere kampens detalje, da hun fra sin backposition driblede hele vejen frem af banen og scorede sikkert, mens resten af kæden skiftede ud. Halvvejs i kampen pressede Esbjerg på og fik kæmpet sig frem til nogle gode kontrachancer, men Cindy Søndersø Knudsen blokerede alle skud, og resultatet efter 2. periode var 6 -0 til ÅFS.

Fra 3. periodes start blev der prøvet nye formationer af. En spiller blev sparet, mens en back blev rykket frem i angrebet. Det kunne ses på holdet, at formen er ved at være helt på plads. Tempoet forblev højt og der blev ikke lavet træthedsfejl mod kampens slutning. En enkelt Esbjerg pind blev det dog til og perioden endte derfor 2 – 1 – hvilket sammenlagt gav ÅFS sejr på 8 – 1.

Det blev udnyttet, at der var 12 markspillere med til kampen, og der blev prøvet flere kombinationer af. Et par spillere prøvede kræfter på nye pladser, ligesom der blev sparet en småskadet spiller i 3. periode. Det var positivt at alle spillere leverede varen og stod sammen som et hold. Kampen gav debut til Lene Ludvigsen og Sira Huunstrup Skov, der begge spillede en god kamp.

Samlet set kan det konkluderes, at den nye cheftræner, Mette Faurholt, bestod sin første rigtige opgave som spillende træner. Selv siger hun om kampen: “Det var skønt at starte sæsonen ud med en solid sejr og alle folk i spil. Esbjerg er ikke et let hold at spille mod, så vi vidste, at vi ville komme på prøve både forsvars- og angrebsmæssigt. Det løste vi på flot vis ved at stå stærkt og være aggresive defensivt, spille udenom Esbjergs pres, når det kom og have god bevægelse og tålmodighed i vores angrebsspil. Vi dominerede størstedelen af kampen, og målene blev jævnt fordelt på de to kæder. Alt sammen positive takter, som vi skal tage med os ind i de næste par kampe.”

Holdet spiller sin næste kamp onsdag d. 26. september kl. 20 mod lokalrivalerne fra Team Århus i ÅFS Centret.

Pointfordeling:
Mia Østerhaug: 2+0
Jeanette Hyttel: 1+1
Marie Louise Tøttrup: 1+1
Julie Perto: 1+0
Andrea Fischel: 1+0
Anne Vestergaard Poulsen: 1+0
Tina Quist: 1+0
Mette Faurholt: 0+1
Lene Ludvigsen: 0+1

MOM/WOM: Jeanette Hyttel

Skriv et svar