Sikker sejr til 1. herrerne

Klokken 11:30 blev søndagen skudt i gang for 1. herrerne, da kampen blev fløjtet i gang. ÅFK så da også skarpest ud i kampen, og formåede i gennem hele 1.periode at holde Skanderborg fra de helt store chancer. 6:45 stod der på uret, da Jakob ”Fox in the box” Langdahl kunne sende bolden i nettet efter en hurtig spilvending. En flot solotur, fra lidt over midten, blev afsluttet på bedste angribermaner med en høj bold op i det lange hjørne fra den evige måltyv. 1-0 blev efter en længere pause i spillet også til 2-0 ved en flot scoring af ÅFK-træner Jesper Bertelsen (efter flot assist af Walid). ÅFK kørte næsten perioden ud uden udvisning og mål i mod sig, men Thorbjørn Zethsen trak en nødvendig udvisning med 30 sekunder igen. 1. periode kunne, på trods af ÅFK i undertal, have endt 3-0 med en scoring af Martins Bekeris efter en aflevering af undertegnede, men en for høj afslutning gjorde så perioden endte 2-0.

2. periode lagde altså ud med 1 minut og 30 sekunders undertal, hvilket ÅFK klarede til perfektion. Periodens gode spil fortsatte, da svenskerduoen, Vikingo Huss og Jon Olsson, lavede en hurtig 1-2-kombination efterfulgt af en fin afslutning af sidstnævnte svensker. Ligesom 1-0 blev til 2-0 i 1. periode vha. Jesper Bertelsen og Walid Aboul, så gjorde de selv samme partners-in-crime det til 4-0. Her scorede Walid dog med Jesper som oplægger. 4-0 endte 2. periode! Det gennemgående spilkoncept i både 1. og 2. periode var indianerhockey, hvor strukturen var blevet efterladt til holdene, der skulle spille umiddelbart efter os. Så en ligefrem køn kamp var der ikke tale om.

2 gange 2-0 skulle dog ikke blive til 3 gange 2-0, da 3.periode var meget mere eksplosiv end de to forgangne. Efter 3 minutter og 37 sekunder får Skanderborg en udvisning, hvilket ÅFK’s powerplay var meget glade for. Og kun 49 sekunder efter kunne Martins Bekeris hamre bolden ind til 5-0 efter en flot assist af Walid Aboul. Kort tid efter tog Daniel Bendixen – som sædvanligt efterhånden – en udvisning, og ÅFK måtte igen i deres effektive boxplay. Igen holder ÅFK’s undertal stand mod et Skanderborg-powerplay, der ikke rigtig kom frem til de helt store chancer. Af den grund kunne ÅFK bringe sig på 6-0 kun 6 sekunder efter undertal via Martins Bekeris, der lagde bolden, via begge stolper, ind bag en chanceløs keeper (Igen via assist af Walid Aboul).  Om målet til 6-0 helt knækkede Skanderborgspillerne eller ej vides ikke, men kun 24 sekunder efter scoringen kom ÅFK i powerplay igen. I dette powerplay kunne ÅFK ikke rigtig komme til de helt store chancer, og bolden blev for det meste kørt rundt i grundspillet. Med kun 4 sekunder igen af powerplayet ser 2 Skanderborgspillere deres snit til at presse boldholder Jesper Bertelsen. Her tænkte undertegnede, at han skulle huske, hvad vi havde øvet til træning. Det resulterede i at, som da Gud åbenbarede sig for Moses i form af en brændende busk, så åbenbarede undertegnede sig for Jesper Bertelsen i toppen af slottet. Jesper lagde en hurtig pasning ind mellem de to spillere, hvilket blev fulgt op af et slagskud af en anden verden, som sad lige lukt oppe i krydset. Aldrig er der set så chanceløs en målmand i dansk floorballs historie, og ÅFK kunne nu fejre at holdet havde bragt sig på 7-0 på mål af undertegnede, Nicklas Perto, på assist af Jesper Bertelsen. Et meget ikonisk og symbolsk mål, hvor ældste mand assisterede yngste mand på det ellers purunge ÅFK-mandskab. Resten af kampen derfra blev lidt nedtonet af 2 scoringer til Skanderborg efter 2 personlige fejl fra ÅFK. De sidste to ÅFK scoringer blev sat ind af Vikingo Huss (Walid Aboul) og Walid Aboul (Thorbjørn Zethsen) til henholdsvis 8-1 og 9-1. Kampen endte samlet set 9-2 som set over 60 minutter var et mere end retfærdigt slutresultat.

Kampens spiller i dag blev en spiller, hvis navn ikke er nævnt én eneste gang i dette referat. Kristian ”Pølle” Albøge stod en fremragende kamp, som dog ikke var betonet af massivt Skanderborgpres. Alligevel kræver det mentalt klasse at være klar til at stå imod de skud der nu kom, hvilket Kristian gjorde. De to mål der uheldigvis gik ind, og som var uden chance for målmanden, gik da heller ikke ind på Kristian, som kunne fejre sit første cleen sheet. Dette afspejlede sig også i resten af ÅFK-mandskabets stemmefordeling, der kun undlod en stemme på undertegnede og Jakob Langdahl. Tillykke til Kristian herfra, og må disse præstationer gentage sig!

Point- og straffordeling:
Walid Aboul 2+4
Jesper Bertelsen 1+2
Martins Bekeris 2+0
Vikingo Huss 1+1
Jakob Langdahl 1+0
Nicklas Perto 1+0
Jon Olsson 1+0
Thorbjørn Zethsen 0 + 1, 1 x 2 minutter
Daniel Bendixen 0+0, 1 x 2 minutter

//#4 Nicklas Perto

Skriv et svar