Skarp Copenhagen-duo sænkede ÅFK

Der var på forhånd ventet en svær opgave mod ligaens tophold og sidste års bronzemedalister fra Copenhagen FC, der besidder en række af ligaens bedste kontraspecialister, og kampen endte på mange måder som frygtet, men alligevel kunne ÅFK bære mange positive aspekter med ud af kampen efter det mentale kollaps onsdag i Frederikshavn. Magnus Forsberg havde fra start fokuseret på at samle HOLDET om opgaven, og kampen blev spillet på to backpar og tre angrebskæder, der også gav ÅFK et fysisk overtag.

Copenhagen startede i et højt pres, som ÅFK løste fint, og allerede inden for det første minut spiller ÅFK sig til tre store chancer. Dette billede fortsatte gennem de første ti minutter med enkelte Copenhagen kontraer, så man sad med en følelse af, at en 3-1 føring til hjemmeholdet havde været et reelt billede af indledningen. Men i stedet blev 0-0 forvandlet til 0-2 på to hurtige kontraer, hvor først Nikolaj Parbo og siden Claus Nisbeth straffer ÅFK hårdt efter en ellers lovende indledning.

Anden periode bliver igen åbnet lovende af ÅFK, men desværre giver to udvisninger til Anders Kristensen og Christian Bendtsen Copenhagen en 5-mod-3 mulighed, som Jesper Schow udnytter prompte fra kanten. Og den gennem kampen afgørende forskel – skarphed foran mål – blev igen udtalt, da ÅFK først ikke får udbytte af et powerplay for så kort efter at se Jesper Schow sætte 0-4 i nettet efter en udvisning til Jeppe Juhl. ÅFK sled dog ufortrødent videre, men Michael Ejlerskov i CFC-målet var en hård modstander på dagen, og da ÅFK i overtal taber bolden på bageste position kan Nikolaj Parbo igen fremvise skarphed og øger til 0-5 med to minutter tilbage af perioden. Koldt og kynisk spil af Copenhagen mandskabet, der straffede ÅFK-fejlene hårdt denne lørdag.  Man skal dog rose hjemmeholdet for at stå sammen og arbejde videre, og efter 38 minutter og 17 sekunders spil lykkedes det endelig at komme på tavlen – energisk arbejde af Morten Mølby sendte bolden til Anders Kristensen, der foran mål fik prikket bolden under Ejlerskov, og da kaptajn Brian ”Wulle” Nielsen med seks sekunder tilbage af perioden efter oplæg fra Mathias Christoffersen fik reduceret yderligere til 2-5, så levede kampen inden sidste periode.

Desværre startede tredje periode som et ganske godt billede på kampen som helhed. ÅFK spillede sig efter 18 sekunder op til en god chance til Mathias Christoffersen, som Michael Ejlerskov reddede flot, og bare 12 sekunder senere var et velgennemført spilvending fra Bertram Skotte styret i nettet af Esben Køhler til 2-6, og billedet fortsatte da ÅFK igen trykkede på for at se et boldtab blive vendt til en scoring mod sig efter 4 minutter og dermed 2-7. ÅFK arbejdede dog fælles videre, og to minutter senere var det ÅFK , der viste kvalitet i kontrafasen. Brian Nielsen lagde bolden på kanten, hvor Vinoth Sivapalan med en god tværpasning fandt Mathias Christoffersen, der i to forsøg – det første på stolpen – reducerede til 3-7. Den lille tro på et comeback blev dog lukket af et alt for enkelt mål fra distancen af Jesper Schow til 3-8.

ÅFK-mandskabet skal dog igen roses for troen og initiativet, og med ni minutter igen fik holdet endelig udbytte af powerplay, da Jeppe Juhl blev sat op på kanten af Mathias Christoffersen til 4-8 scoring, hvorefter Magnus Forsberg prompte kaldte en timeout i forsøget på at vende kampen.  ÅFK trykkede på og jagtede endnu en reducering for at åbne kampen, men presset medførte et boldtab på bageste position, og dette straffede Nikolaj Parbo igen med en sikker scoring til 4-9. Slutfasen blev præget af en række udvisninger, hvor ÅFK igen fik vist en god kombination i powerplay, hvor Morten Mølby satte Jeppe Juhl op til 5-9 scoringen, hvilket blev kampens slutfacit.

Kampen viste, at ÅFK fint kan være med spillemæssigt mod topholdene, men også at der skal arbejdes yderligere med skarpheden foran mål. Copenhagen straffede hårdt i første periode, at ÅFK først ikke udnyttede det klare momentum i kampens indledning – og henover kampen må ÅFK også se indad mod et par dumme udvisninger samt boldtab på de bageste positioner, der kostede baglænsmål – og specielt gør ondt mod kontra-duoen Parbo/Schow. Alligevel var der klare fremgange at spore, som skal tages med videre ind i onsdagens kommende pokalkamp mod Frederikshavn Blackhawks. Eksempelvis viste de sidste powerplay i skarphed, der skulle have været fremvist, da kampen var åben i anden periode.

Matchfakta:

Århus FK TST – Copenhagen FC 5-9 (0-2; 2-3; 3-4)


11:45 0-1 Nikolaj Parbo (Jesper Schow)
12:09 0-2 Claus Nisbeth

25:20 2 min Anders Kristensen, ÅFK
26:00 2 min Christian Bendtsen, ÅFK
26:26 0-3 Jesper Schow (Nicklas Bjørn) (PP)
27:08 2 min Nikolaj Parbo, CFC
30:17 2 min Jeppe Juhl, ÅFK
31:05 0-4 Jesper Schow (Claus Nisbeth) (PP)
36:02 2 min Bertram Skotte, CFC
37:42 0-5 Nikolaj Parbo (BP)
38:17 1-5 Anders Kristensen (Morten Mølby)
39:54 2-5 Brian Nielsen (Mathias Christoffersen)

40:30 2-6 Esben Køhler (Bertram Skotte)
44:04 2-7 Nicklas Bjørn
46:21 3-7 Mathias Christoffersen (Vinoth Sivapalan)
47:24 3-8 Jesper Schow (Nikolaj Parbo)
50:31 2 min Claus Nisbeth, CFC
50:55 4-8 Jeppe Juhl (Mathias Christoffersen) (PP)
53:03 4-9 Nikolaj Parbo
53:57 2 min Morten Mølby, ÅFK
56:12 2 min Nikolaj Parbo, CFC
57:04 5-9 Jeppe Juhl (Morten Mølby) (PP)
57:40 2 min Christian Bendtsen, ÅFK
59:57 2 min Morten Mølby, ÅFK

Skriv et svar