Skarpheden gjorde forskellen

Søndag eftermiddag drog liga-damerne fra ÅFK endnu engang til Aalborg for at møde AaB i de to holds sidste kamp i den betydningsløse turnering.

Efter en stribe overtidsnederlag på udebane, var ÅFK pigerne opsatte på at levere en god præstation i håb om endelig at få en sejr på udebane. Men det skulle vise sig at blive en meget lang eftermiddag i Aalborg, hvor Sara Lund i AaB målet gjorde forskellen.

ÅFK sad på spillet fra kampens start, og der blev lagt massivt pres på et AaB hold, der til dagen havde valgt et meget defensivt udgangspunkt. Igennem hele 1. periode blev AaB målet udsat for den ene afslutning efter den anden, men ind ville bolden ikke. Derfor kom det som en spand koldt vand i ansigtet på ÅFK pigerne, da AaB efter 17.30 min. af kampen kom foran 1-0, på hvad der var deres anden og sidste afslutning i perioden.

Kampbilledet med ÅFK i kontrol fortsatte i 2. periode, og Nicoline Pihl omsatte en af de utallige chancer til stillingen 1-1. Denne stilling holdt dog ikke mere end tre minutter, før AaB på et godt opspil fandt vej til nettet endnu engang.

Bagud 1-2 inden 3. periode, fortsatte ÅFK det massive pres mod AaB defensiven, men bolden ville fortsat ikke ind. Og da AaB efter 6 minutter af perioden udnyttede et powerplay, var det for alvor svært for ÅFK pigerne. De utallige angreb mod AaB målet fortsatte, men Sara Lund gjorde forskellen denne søndag eftermiddag. Fortjent eller ej, AaB formåede med en solid defensiv at holde kampen tæt og afgøre den ved at være skarpe på de få chancer de skabte.
Kampens spiller for ÅFK blev Fie Carlsson, der gjorde sig bemærket med en solid arbejdsindsats.