Skidt point-tab i Herning.

ÅFS’ elitedivisionsherrer tabte et vigtigt point i dagens udekamp i Herning. 4-4 blev resultatet af en kamp, der kunne have tippet til begge sider, men alligevel fandt sin helt store profil i Herning-keeper Kaj Jensen.

ÅFS fortsatte sin dårlige vane for sløve starter, og Herning kunne allerede i andet skift bringe sig i front, da en aflevering fra hjørnet mod midten ikke blev ekspederet væk, hvilket prompte blev udnyttet af midtjyderne.

ÅFS kunne ikke få opspillet i gang, og begge holds spil blev ofte spillet på hurtige kontraer og lange bolde – ikke nogen køn forestilling. ÅFS fik dog udlignet, da Anders Rognerud fulgte op på Michael Buchs forsøg og scorede til 1-1.

I anden periode var det igen Herning, der tog teten, da der blev givet lidt for meget plads i midtzonen, hvilket blev udnyttet med et flot langskud uden chance for Anders Bruun i målet. Igen måtte ÅFS halte bagefter, men der blev ligeså stille skabt flere og flere chancer. Specielt 3. kæden leverede godt spil gennem denne periode. Der skulle dog en løs chance til at skabe balance i regnskabet igen. Anders Jensen røg ind i en hård nærkamp med 2 Herning-spillere, og bolden røg videre til en 2 mod 0 situation, hvor Michael Buch kunne spille Jens Ørhøj fri til en nem scoring.

Herning kom på 3-2, da et dumt boldtab midt på banen gav en 2 mod 1 situation, der blev udnyttet effektivt.

Inden periodens udløb fik ÅFS dog leveret et flot powerplay, der flere gange var tæt ved scoring, inden Anders Jensen bagfra mål kunne spille Michael Buch fri til en sikker 3-3 scoring.

Tredje periode blev meget intens, og Herning fik atter en god start, da de udnyttede et frislag, der blev placeret ”lidt vel midtjysk af dommerne”, og så var det op af bakke igen. Lars Erik Bartels ville det dog anderledes, da han kort efter først parerede et Herning-skud og satte afsted mod målet. Herning måtte stoppe ham med ulovlige midler, og dette medførte et straffeslag. I denne sekvens blev Kaj Jensen dog for en gangs skyld den lille, da Anders Rognerud på køligste vis udplacerede Jensen til 4-4.

ÅFS fik efterfølgende lagt et godt tryk på Herning, men Kaj Jensen var en stærk sidste skanse, og et par gange var stolperne og et par hoppende bolde omkring målstregen ikke med ÅFS. I stedet kunne Herning godt have taget begge point gennem et par kontraer, hvor de dog manglede den sidste skarphed.

Det uafgjorte resultat må siges at være en streg i regningen for ÅFS i kampen for at undgå kvalifikationsspillet til elitedivisionen. Allerede på onsdag skal holdet i kamp igen. Her venter en meget svær opgave mod rækkens nummer 3 – lokalrivalerne fra Team Århus – der har vist stor skarphed gennem sæsonen. Kampen er 2. udgave, da første kamp blev aflyst pga. glat gulv i hallen. Topscorer Anders Rognerud skal i kampen afsone den karantæne, han fik efter en matchstraf i Sunds før jul. Kampen spilles onsdag kl. 20.00 i Hasselager Hallen – mød op og støt ÅFS i kampen om Århus.

Skriv et svar