Skidt start for 1. damerne

Søndag drog 1. dame til Esbjerg for at indlede sæsonen i UMBRO-ligaen. Der var på forhånd lagt op til en spændende kamp mellem to hold, der kun kendte meget lidt til hinanden.

ÅFS lagde lidt nervøst ud og fik ikke rigtig styr på eget spil i den indledende fase. Heldigvis fik de efter lidt under 5 minutters spil et mål på tavlen. Astrid Christensen opfangende en løs bold midt for mål og bankede den sikkert ind bag Esbjerg keeperen. Det gav lidt ro og et spilmæssigt overtag, men Esbjerg var hele tiden farlige på kontra og enkeltmandspræstationer. ÅFS havde chancer til et par mål mere inden pausen, men måtte nøjes med den spinkle 1-0 føring.

I 2. periode rendte damerne ind i et par dumme udvisninger, og det blev straffet. Esbjerg fik udlignet i de døende sekunder af det sidste powerplay. Ligesom første del af kampen var også denne periode præget af uhyggelig mange slag og urent spil, som ÅFS’erne forfaldt til i forsøget på at matche de fysisk stærkere fiskerpiger. Det var derfor en noget uskøn affære, og heller ikke i denne periode formåede ÅFS at få spillet bolden rundt og udenom esbjergenserne.

Rent spilmæssigt var kampens sidste periode noget mere opløftende. ÅFS damerne lagde et højt pres, der fremprovokerede stribevis af fejl i Esbjerg forsvaret. Der blev produceret masser af chancer, og ÅFS sad fuldstændig på kampen. Desværre var perioden rent resultatmæssigt en nedtur: Efter et massivt ÅFS pres slog Esbjerg kontra med 2½ minut igen og bragte sig på vinderkurs 2-1. I de sidste minutter lykkedes det ikke ÅFS at få bolden det sidste stykke over stregen, og en flok meget skuffede damer kunne se frem til en lang vej hjem mod Århus.

Indsatsen i Esbjerg var en stor skuffelse. Efter lovende takter i træningskampe og til træning var kampen lidt af en fuser. Der var vilje til forskel mellem de to hold. Hos ÅFS var der kun få, der virkelig viste at de ville vinde – hos Esbjerg ville de alle vinde!
Spillet i dele af 3. periode var dog opløftende og værd at tage med sig videre. Det niveau skal så bare holdes en hel kamp igennem. Og så skal indstillingen hos hver enkelt spiller være på plads, så der ikke er tvivl om, at vi spiller for at vinde.

Skriv et svar