Skidt tredje periode kostede point.

Eliteherrerne tabte lørdag tredje periode mod favoritterne fra AaB med 2-6, hvilket betød at kampen blev tabt 6-9 trods føringer på 3-1 og 4-3 efter første og anden periode.

AaB kom ellers bedst fra start, da Jesper Lykke efter 3 minutter åbnede scoringen. ÅFS kom dog godt med i løbet af perioden, og forsvaret stod stærkt over for de ellers dygtige AaB-angribere. Efter otte minutter kunne anfører Nicolai Skjøtt udligne til 1-1, og senere i perioden kunne ÅFS to gange udnytte powerplay-situationer til periodestillingen 3-1. Først slog Henrik Engelsen til på oplæg fra Anders Rognerud og 10 sekunder før periodens afslutning var det atter Nicolai Skjøtt, der scorede assisteret af Anders Jensen.

ÅFS kom famlende ind til anden periode, og et meget bevægeligt AaB-angreb skabte store problemer for forsvaret. Efter 5½ minut havde nordjyderne udlignet på situationer, hvor ÅFS-forsvaret så meget skidt ud. Først udnyttede Tim Jaltoft en højt løftet pasning fra Mikkel Lønvig og efterfølgende assisterede målmand Morten Andersen sin bror Michael Andersen til 3-3 scoringen.
8 minutter inde i perioden reagerede træner Jeppe Hansen med en time-out, hvor der blev korrigeret i forsvar-taktikken. Dette hjalp så meget, at ÅFS kom flot ind i kampen igen, og efter 12 minutter kunne Anders Jensen score til 4-3 efter et flot angreb, hvor assisten kom fra Anders Rognerud.
I den resterende del var AaB’erne en del frustreret, og ÅFS fik flere gange spillet sig frem til gode chancer gennem velspillede angreb og hurtige kontra-angreb. Desværre var landsholdskeeper Morten Andersen en velspillende sidste skanse på specielt tre ÅFS-chancer, hvor han flot parerede afslutninger efter tværafleveringer.

Med en føring i ryggen og udmærket kontrol over spillet var ÅFS indstillet på en kæmpe sig til en overraskende sejr i de sidste tyve minutter. Om det er mangel på rutine fra sådanne vigtige kampe, der gjorde, at ÅFS’erne i den grad svigtede i sidste periode, er svært at vurdere – men det er til gengæld sikkert, at de tyve minutter ikke er nogle, man kan prale af for fremtiden.
Personlige fejl, svage markeringer og dårlig kommunikation gjorde, at ÅFS overlod de to points til AaB, der til trods for de ni mål ikke spillede en af deres bedste kampe. Efter 13 minutter havde AaB vendt 4-3 til 4-8, og ÅFS var helt nede. Med 3½ minut igen fik Henrik Engelsen dog reduceret til 5-8, og da AaB 40 sekunder senere pådrog sig 2 udvisninger øjnede hjemmeholdet et lille håb. Målmand Michael Øllgård forlod målet, og ÅFS kunne spille 6 mod 3. Betegnende for indsatsen forløb overtallet dog ikke imponerende, og vi skulle helt hen til 1 minut før tid, før Michael Buch scorede til 6-8 efter pasning fra Anders Jensen. Målet skulle i øvrigt nok have været annulleret, da Buch hoppede, da han styrede bolden i nettet. Kort efter fik AaB’s Jesper Lie en matchstraf for dårlig opførsel, hvilket gjorde at der opstod en sidste chance for et mirakel comeback. Desværre lavede ÅFS et dumt boldtab i opbygningen af et angreb, og Jesper Lykke kunne i stedet score i et tomt mål til slutfacit 6-9.

Kampen viste, at ÅFS kan spille med blandt de hold, der kæmper om pladserne i slutspillet og elitedivisionen næste år. Men mængden af personlige fejl skal minimeres, hvis ÅFS skal komme helt med i kapløbet. De fire kampe mod Team Århus, Sunds, Bulldogs og AaB, hvor ÅFS har mistet points, ligner på mange måder hinanden. Holdet er gennem det meste af kampen fuldt ud med – men det kikser i afgørende situationer, når det virkeligt gælder.

Næste uge skal de dumme fejl gerne gemmes helt væk, når danmarksmestrene fra FC Outlaws kommer på besøg. Onsdag besejrede frederikshavnerne ÅFS 8-2 i pokal-turneringen, og lørdag blev Herning slået med hele 18-4. Så det er en barsk opgave der venter.

Skriv et svar