Skuffende nederlag i Frederikshavn

Onsdag aften gæstede ÅFK Frederikshavn Blackhawks, og trods savnet af markante profiler gik holdet ind til kampen med troen på tre points mod det talentfulde nordjyske mandskab. Om denne tro var blevet forvandlet til en bekvem tryghedsfølelse er svær at sige, men faktum var, at ÅFK gennem 60 minutter underpræsterede markant over hele linjen, og via en lang række boldtab i midtzonen leverede ÅFK en række muligheder som Blackhawks på dagen straffede markant til en storsejr på 10-4 efter periodecifrene 2-0, 3-0 og 5-4.

ÅFK startede kampen i dominans, og efter syv minutter kom første powerplay mulighed, der dog i stedet medførte et boldtab på bageste position, og friløberen blev eksekveret sikkert til 1-0. Dette tog pusten ud af ÅFK-trykket, og holdet fik aldrig vist den tro og vildskab, der skal til i en kamp i landets bedste række. Blackhawks derimod fik udnyttet en af de få gange, holdet fik sat spillet op i ÅFK-zonen til en flot 2-0 scoring inden periodens udløb.

Fra anden periodes start forventede man en modreaktion, men et nyt boldtab i midtzonen og en afslutning fra distancen betød hurtigt 3-0. Dette blev gentaget efter otte minutter til stillingen 4-0, og da såvel de mange sekvenser i offensive zone samt powerplay manglede konsekvens i afslutningerne, så svarede værterne igen tilbage med en spilvending på et boldtab i midten til 5-0. Man sad stadig og forventede, at ÅFK kunne reagere og sikre udbytte af boldovertaget, men det var en af de dage……

Fra starten af tredje periode blev der ændret i taktik og opstilling, og da Lars Skytte allerede efter 16 sekunder sikrede reducering til 5-1, så åbnede der sig en lille tro igen. Men da tre boldtab i midtzonen med følgende afslutninger fra mellemdistancen indenfor bare 40 sekunder betød 8-1, var det håb hurtigt slukket. Slutfasen fik ÅFK vundet 2-3 efter mål af Mathias Christoffersen (2) og igen Lars Skytte til slutfacit 10-4 på en helt igennem skuffende ÅFK-aften.

Træner Magnus Forsberg var alt andet end tilfreds:

– Vi går ud og spiller og agerer på en måde, der ikke er os værdige. Vi havde langt større forhåbninger med denne kamp, men indstillingen var langt fra den rette, udtaler Forsberg.

Også sportschef Jens Ørhøj var skuffet over kampen:

– Sagt i stor respekt for det unge Blackhawks-mandskab, så var det os, der tabte kampen i højere grad end dem, der vandt den. Vi viser i den grad en manglende ydmyghed overfor opgaven.

Vi lukker 10 mål ind, hvoraf der vel kun er et enkelt, som man kan sige, at Blackhawks skal arbejde sig til – resten kommer de alt for nemt til via direkte af boldtab af os, som vi kunne have undgået, og som i min vurdering bedst finder årsagsforklaring i den mentale parathed. Det virkede som om, at vi kun var 80 % til stede, og det er vi ganske enkelt ikke gode nok til at kunne tillade os, uanset hvilken modstander vi har i ligaen i denne sæson. Dette mentale aspekt – og en øget ydmyghed individuelt og som hold – skal vi have arbejdet med, så vi kan få processen på rette spor. Der er naturligvis plads til enkelte svipsere henover en lang sæson, så længe vi drager læring deraf. Så der skal læres og se fremad både hos spillere og os ledere – samt som samlet hold.

ÅFK får mulighed for at vise sig fra en bedre side allerede lørdag, hvor der venter en endnu sværere opgave, når Copenhagen – der besejrede Blackhawks 7-1 i første runde – kommer på besøg.

Skriv et svar