Sløjt spil i storsejr.

ÅFS Floorball – Skanderborg FC (1. division), 13-2 (6-0,3-0,4-2).
Målscorere for ÅFS: Jan Rise, Morten Jacobsen, Jesper W. Skorstensgaard (2), Mads Sørensen, Jeppe Hansen (2), Mads Skytte (3), Kim Pedersen, Nicolai Skjøtt & Poul Nyborg.

På trods af en noget sløj indsats i dagens kamp vandt 1. holdet ligesom i sidste uge mod Sønderborg med 11 overskydende mål.
På forhånd var det klart, at Skanderborg simpelthen skulle besejres, og gerne med en masse mål. Holdet ligger sidst i 1. division, og har indkasseret nogle gevaldige lussinger i turneringen. ÅFS var derfor storfavoritter.

Det kunne man da også se i 1. periode, hvor ÅFS som i hele kampen var spilstyrende og producerede en del chancer. Alligevel tog det næsten 8 minutter før der blev scoret på et skud udefra ved Jan Rise. Blot 20 sekunder efter kunne Morten Jacobsen øge til 2-0. Skanderborg havde ikke meget at byde på, men ÅFS var heller ikke helt oppe i tempo. Så der gik igen lang tid før der blev scoret. Jesper W. Skorstensgaard satte den ind på en flot assist af Jeppe Hansen, som efterfølgende jublede på en lidt forkert måde og måtte tage 2 minutter på udvisningsbænken. Som det før er set er ÅFS gode i boxplay, og Mads Sørensen kunne da også score til 4-0 12 sekunder før ÅFS var fuldtallige igen. I det 18. minut fik Skanderborg en udvisning for at forsinke spillet ved at skyde bolden væk. Det var ÅFS' eneste powerplay, og det blev udnyttet fint, da Mads Skytte scorede efter ca. 1 minut i powerplay. Slutteligt i 1. periode satte Jeppe Hansen bolden ind til pauseføring 6-0.
Tempoet i 1. periode var ikke højt, og det kom Skanderborg til gode, idet de kun stillede med 9 markspillere mod de tre fulde ÅFS-kæder. Aftalen til 2. periode var således at sætte tempoet op og samtidig bevare den gode defensiv. Men det gik ikke helt som aftalt, godt nok blev det 7-0 efter 39 sekunder, men det var et selvmål af Skanderborg. Jesper W. Skorstensgaard gjorde det til 8-0 efter 3 minutter, og Kim Pedersen til 9-0 efter 9 minutter. Men så var der også lukket for det varme vand. Skanderborg havde et par sporadiske skudforsøg uden held. ÅFS opspillet virkede langsomt, og chancerne blev udnyttet dårligt. Spillerne lod sig trække ned i tempo, og gik heller ikke til den fysisk. Bl.a. fordi dommerne, som ellers gjorde en ok indsats, fløjtede på alt hvad der lignede kropskontakt. Der skete ikke rigtig mere i 2. periode, og ÅFS'erne burde have masser af energi til 3. periode med den indsats, der blev lagt for dagen.
Men det var åbenbart ikke tilfældet, for 3. periode foregik i samme tempo som 2. periode.
ÅFS startede igen godt, og scorede til 10-0 ved Nicolai Skjøtt. Men så fik Skanderborg lov til at reducere til 10-1 efter en blunder i ÅFS-forsvaret. Det blev der rettet lidt op på ved 2 mål af hhv. Jeppe Hansen og Mads Skytte. Men læren fra første Skanderborgmål var åbenbart ikke helt på plads for de kunne med 3 minutter igen reducere til 2-12 efter endnu en forsvarsfejl. Forsvaret kunne måske undskylde koncentrationssvigtet med, at Skanderborg var sjældne gæster i den ende. Men det ændrer ikke ved at begge mål burde være blevet afværget. I den anden ende havde ÅFS en del forsøg, men Skanderborgmålmanden stod godt i 3. periode, og ÅFS havde marginalerne imod sig med en del stolpeskud. 1 minut før tid kunne Poul Nyborg score til slutresultatet 13-2.

At kalde spillet sløjt og tempoet langsomt efter en sejr på 13-2 er måske lige i overkanten. Men sådan som kampen formede sig var der slet ikke samme gnist og fightervilje hos ÅFS'erne som i f.eks. sidste uges kamp mod Sønderborg. Det er dog betryggende, at ÅFS selv på en middelmådig dag kan hive en storsejr hjem og leve op til favoritrollen.

Skriv et svar