Spændingen er intakt efter uafgjort i 1. kvartfinale

Kvartfinale, damer: ÅFS – Hafnia FC 3-3 (1-2,1-1,1-0)

Så blev der endelig fløjtet op til slutspillet 2007. Lørdag tog ÅFS’ 1. damer således imod gæsterne fra Hafnia FC i den første af to kvartfinaler. Det blev som ventet en meget spændende kamp mellem to mandskaber, der står godt til hinanden.

ÅFS fik fra kampens start en gylden chance for at komme godt fra start, da Hafnia i kampens første minutter rendte ind i to udvisninger og derfor spillede tre mod fem. Den chance lod ÅFS’erne ikke gå fra sig og på en frispilning fra Henriette Pasgaard bankede Marie Louise Tøttrup resolut bolden i nettet. Kort efter stod ÅFS igen for et mål – desværre denne gang en scoring i egne netmasker. En ufarlig afslutning fra Hafnia dumpede ned på en ÅFS fod og trillede i mål. Hafnia brugte stort set samme opskrift til at bringe sig foran 2-1 i powerplay. ÅFS, der ellers havde spillet en god periode med masser af boldbesiddelse og gode, store chancer, var derfor nede med en ved pausen, selvom det i realiteten var dem, der havde scoret alle tre mål.

I 2. periode fungerede ÅFS opspillet langt fra optimalt, og Hafnia fik brudt flere gange og løb farlige kontraer, men forsvaret og ikke mindst Anette Kjeldgaard holdt dem fra målfadet. ÅFS løb ind i et par udvisninger og i overtal formåede Hafnia at bringe sig yderligere foran. Der opstod tvivl om et indslag, og Hafnia udnyttede uopmærksomheden hos ÅFS og lagde en hurtig tværpasning på bagerste stolpe og scoring til 3-1. ÅFS kørte dog ufortrødent på, og heldigvis kom belønningen kort før tid, da Majbritt Jacobsen tog chancen på et frislag lidt over midten og bankede bolden op i fjerneste krog. En god kasse at gå til pause på.

Kampens sidste periode blev intens og spændende. ÅFS fik igen lidt bedre gang i sit spil og havde flere muligheder for at bringe balance i regnskabet. Hafnia lurede på kontra, men skabte ikke det helt store. ÅFS var det dominerende og farligste hold, men var stadig nede med en enkelt pind. Med tre minutter igen blev kæderne derfor toppet, og endelig løb heldet ÅFS i møde. Med et minut igen tog Marie Louise Tøttrup en tur ned bag Hafnia målet og lagde den ind foran, hvor Cecilia Garibaldi fik staven på og udlignede fortjent til 3-3, hvilket også blev kampens endelig resultat.

Kampens dommere afviklede kampen flot. De lagde en måske lidt hård linie, hvilket medførte en del udvisninger, men den blev holdt kampen igennem, så holdene ikke burde være i tvivl om, hvad der blev tilladt.

Bagude 3-1 burde man vel være tilfreds med uafgjort, eller? Det var en underlig fornemmelse at sikre sig det ene point i kampens sidste minut, for selvfølgelig var der stor glæde i ÅFS lejren over at hive pointet i land, men holdet burde have afgjort kampen til egen fordel. ÅFS var det bedste og farligste hold på dagen, selvom de langt fra spillede op til vanlig standard. Forhåbentlig kan ÅFS løfte spillet et par grader til returopgøret i København, og så er en semifinaleplads absolut inde for rækkevidde. Det lader til at kvartfinaleserien mellem ÅFS og Hafnia, som den eneste, kan garantere spænding til det sidste…

Returkampen spilles søndag d. 25.3 kl. 16.00 i København.

Skriv et svar