Holdbillede ÅFK 1. Damer

Stærk fight blev til lige ved og næsten

Lørdag spillede ÅFK’s damer første DM semifinale opgør mod Copenhagen FC. Målt på floorball-erfaring og antallet af landsholdsspillere, så var ÅFK ikke spået mange chancer mod stærke Copenhagen, som tidligere i sæsonen havde vundet pokaltitlen.

Men man skal aldrig undervurdere stærk fightervilje, godt sammenhold, og et effektivt powerplay. Det formåede damerne tydeligt at vise i en målmæssigt tæt kamp, der måtte i overtid for at blive afgjort.

Allerede fra kampens start var Copenhagen dominerende i boldbesiddelsen, og ÅFK kommer under pres. Damerne viste dog stor fightervilje i det defensive arbejde, og adskillige skud blev blokeret før de kom i nærheden af målet.

Viljen til at vinde var tydelig fra begge holds side, og kampen var præget af mange hårde dueller. Dette blev også afspejlet af hele 9 gange 2 minutters udvisninger fordelt på de to hold. Den første faldt efter 5.26, hvor Copenhagen måtte have første spiller til afkøling på udvisningsbænken.

ÅFK’s powerplay blev indkaldt, og de skulle bruge lidt over et minut til at vise deres effektivitet. Powerplay specialisten Stinne gjorde det til 1-0. Allerede 5 minutter senere kunne det fremmødte publikum juble over en gentagelse, hvor Thaarup viste skarphed i powerplay og gjorde det til 2-0.

Copenhagen pressede på for en reducering, og de måtte kæmpe for sagen imod ÅFK’s koncentrerede defensiv. I tiden 17.45 gik den dog ikke længere, og Copenhagen kom først på en retur, og således endte første periode med stillingen 2-1.

Anden periode fortsatte, hvor første periode sluttede – med et hårdtarbejdende ÅFK-defensiv under pres. Det effektive forsvarsarbejde fik brudt mange af Copenhagens opspilsforsøg, og dette gav gode kontramuligheder til ÅFK. Særligt Crolly var skarp på sin centerposition, og snuppede upåagtet bolden fra Copenhagens erfarne spillere adskillige gange.  Scoringerne udeblev dog.

I stedet kom udligningen til 2-2 i tiden 29.59. Dette ville Thaarup dog ikke finde sig i, og 1 minut senere tog hun turen fra egen banehalvdel mod Copenhagens mål og placerede sikkert bolden ved bagerste stolpe. Igen kunne ÅFK gå til pause med en føring.

I starten af tredje periode blev to undertalsperioder dyre for ÅFK, og i tiden 49.55 var stillingen pludselig 3-4 i Copenhagens favør. Men ÅFK svarede igen med et tilsvarende stærkt powerplay, og kunne udligne til stillingen 4-4 med 8 minutter igen. Denne gang var det Nicoline som med baghånden hamrede bolden i nettet.

Begge hold var ivrige efter at afgøre det i ordinær spilletid, men efter 60 minutter var kampen fortsat uafgjort. I overtiden var der store chancer til begge hold, og ÅFK måtte endda se sig snydt for et straffeslag. I sidste ende trak Copenhagen det længste strå, da de kom først på en returbold foran ÅFK’s mål. ÅFK kæmpede godt, og er klar på revanche i København i næste weekend.

Kampens spiller blev Mette målmand, som sprællede bag den tætte ÅFK forsvarsmur.

Point:
Thaarup: 2+1
Stinne: 1+1
Nicoline: 1+0
Gis: 0+1