Stærk holdindsats gav sikker sejr

ÅFK’s ligaherrer sikrede sig lørdag tre vigtige points i tabellen med en sejr over Hvidovre Attack på 5-1 efter periodecifrene 1-0, 2-0 og 2-1. Dermed koblede ÅFK sig til midterfeltet i tabellen og fik vist, at holdet med stærkt kollektiv arbejde besidder kvalitet.

Der var ventet et svært opgør mod gæsterne, der i modsætning til ÅFK havde hentet points mod top 4 holdene via sejre over Benløse og BFC Vendsyssel – samtidigt var der sat fokus på at lukke ned for de to stærke landsholdsforwards Danielsen og Hedorf. Og det lykkedes stærkt for ÅFK, der fra start satte sig på kampen.

De startende to kæder fik sat sig på spillet – og med en tredje kæde som stærk aflastning – var der samtidigt tænkt frem i kampen. Måltavlen kom også tidligt i aktion, da Mathias Christoffersen efter oplæg fra Christian Bendtsen satte en afslutning fra slottet ind til 1-0 efter fem minutter. ÅFK fortsatte med fuldt fokus – defensiven stod stærkt og spillet med bold var præget af tålmodighed og sikkerhed. Chancerne var også århusianske gennem periode – det århusianske forsvar stod så stærkt, at de første tyve minutter blev afviklet uden en eneste afslutning indenfor målrammen af gæsterne.

Fra anden periodes start kom Hvidovre lidt bedre med – dog uden for alvor at blive farlige – og opsummeringen på anden periode blev to redninger af Kristian Thorup i ÅFK-målet. ÅFK skabte fortsat gode chancer, men da stillingen efter 10 minutter fortsat kun var 1-0 begyndte man at ane en snært af usikkerhed på tilskuerpladserne – da overtaget ikke havde skabt en større føring. Der var dog ingen grund til nervøsitet, da ÅFK-mandskabet fortsatte med en fokuseret indsats, der ikke levnede Hvidovre meget plads i ÅFK-zonen.

Og efter tolv minutter blev det også 2-0. Den tilbagevendte kaptajn Brian Nielsen sendte en skarp diagonalpasning afsted til Stefan Dines, der tog den med sig og trak bolden helt op i nettaget til 2-0. Herefter bølgede kampen frem og tilbage, uden at de to målmænd for alvor blev testet, men inden perioden udgang slog ÅFK til igen. Jeppe Juhl blev spillet op på kanten, hvor han afviste en back, inden han lagde bolden til rette til Brian Nielsen, der med et sikkert håndledsskud bragte ÅFK på 3-0, der var facit efter to perioder.

Fra tredje periodes start var det et helt andet Hvidovre mandskab, der viste en helt anden energi. Gæsterne fandt aldrig løsningen på ÅFK-forsvaret, men de sidste tyve minutter blev præget af en lang række nærkampe og en hårdt arbejdende Hvidovre-hold, der kæmpede for at vende kampen. Det blev til chancer i begge ender, men ingen helt store, og dermed var ÅFK stadig på 3-0, da der manglede seks minutter, og man sad og ventede på, hvornår ÅFK ville lukke med en kontrascoring. Men gæsterne holdte i stedet liv i kampen, da ÅFK for en sjælden gang skyld kom i ubalance i egen zone, og Patrick Nielsen kunne reducerer til 3-1 fra distancen.

Heldigvis strammede ÅFK igen grebet, og trods stor ihærdighed fra gæsterne, så blev det ikke farligt, og i stedet kunne ÅFK lukke kampen, da indskiftede Rasmus Adamsen fint i en kontra fandt Morten Mølby på bageste stolpe til 4-1.  Hvidovre forsøgte med et sidste forsøg uden målmand, men igen var ÅFK-defensiven på plads, og Brian Nielsen kunne servere bolden til Morten Mølby, der spadserede ned til 5-1 scoring med to minutter igen.

Opsummeret sæsonens bedste og mest fokuserede ÅFK-indsats, hvor holdet efter tres minutters fokuseret HOLDindsats kunne sætte tre vigtige points ind på tavlen.

Dagens top 3 for ÅFK:

* Holdet lukkede kun ét mål ind – efter at have ligget på et snit på syv baglænsmål hidtil i sæsonen.
* Holdet holdte sig ude af udvisningsboksen i hele kampen
* Alle 15 spillere leverede et kollektivt gennem tres minutter, så ingen Man of the Match gav mening.

Kampfakta:

ÅFK – Hvidovre Attack 5-1 (1-0; 2.0; 2-1)

05:01 1-0 Mathias Christoffersen (Christian Bendtsen)
18:44 U2 Kenneth Danielsen, Hvidovre

31:35 2-0 Stefan Dines (Brian Nielsen)
37:59 3-0 Brian Nielsen (Jeppe Juhl)

41:23 U2 Kenneth Danielsen, Hvidovre
54:53 3-1 Patrick Nielsen (Stefan Hedorf)
56:58 4-1 Morten Mølby (Rasmus Adamsen)
58:13 5-1 Morten Mølby (Brian Nielsen)

Skriv et svar